08.06.2011 / Ženske reprezentance

V ponedeljek, 13. junija, na Rogli s pripravami začenjajo tudi mladinke, ki bodo imele letos dvojni program, saj bodo nekatere nastopile na dveh prvenstvih. Poleg "tradicionalnega" nastopa na evropskem prvenstvu (to bo letos potekalo od 4. do 14. avgusta v Romuniji), bodo namreč izbranke Damirja Grgiča odpotovale tudi na svetovno prvenstvo do 19 let v Čile (21. - 31. julij).

To bo premierni nastop slovenskih mladink na svetovni sceni, zagotovile pa so si ga z izjemnim 4. mestom, ki so ga osvojile lani na Slovaškem.

SPORED PRIPRAV (U18 in U19)

VSE O REPREZENTANCI MLADINK (U18) - tudi postave

VSE O REPREZENTANCI MLADINK (U19) - tudi postave

Damir Grgič, trener ženske mladinske reprezentance U19:

"V ponedeljek na Rogli začenjamo z bazičnimi pripravami, na katerih se bo seveda delalo predvsem na kondicijski pripravi, na podlagi testiranja, ki ga bomo izvedli, pa bomo naredili nadaljni načrt. V drugem ciklusu odhajamo v Mursko Soboto, v Toplicah pa nas čakata dve tekmi z Rusinjami, ki jih bomo odigrali s kombiniranima postavama, prvi dan z ekipo U19, drugo pa z ekipo U18. Kasneje se vsi skupaj selimo v Postojno, kjer nas čaka edini turnir na domačih tleh, po tem pa se reprezentanci ločita, U19 potuje v Cavalese in v Čile, U18 pa na turnir na Nizozemsko. Na svetovnem prvenstvu, na katerega smo se uvrstili lani, bomo poskušali v danem trenutku iztržiti maksimum in bomo nabirali izkušnje, ki jih, glede na to, da smo na SP prvič, nimamo. Obenem gremo v Čile dokazati, da si je slovenska ženska reprezentanca zaslužila preboj na svetovno sceno, dodatna cilja pa sta ustvarjanje pozitivne klime in uigravanje igralk za evropsko prvenstvo, ki je prioritetno tekmovanje."

Sašo Rebernik, trener ženske mladinske reprezentance U18:

"Dekleta že tri tedne nabirajo kondicijo, saj individualno trenirajo po posebnem programu, ki ga je sestavil Žane Bortek, tako, da bodo na prvi trening prišle že dobro pripravljene. Kljub temu bomo na začetku delali na kondiciji, obenem pa že postavljali taktiko, saj se želimo čim prej uigrati, ker časa za pripravo ne bo prav veliko. To poletje enostavno nastopata dve mladinski ženski reprezentanci in smotrno je, da na svetovno prvenstvo peljemo najboljše igralke, kar se tiče reprezentance U18 pa bodo s tem na evropsko prvenstvo te košarkarice prišle že pripravljene in v tekmovalni formi, kar nam bo lahko zagotovo le koristilo. Cilj na evropskem prvenstvu je le en in to je isti kot lani, torej, da obstanemo v diviziji A, kar si želimo zagotoviti že po predtekmovanju. Veselim se izziva, saj bom letov prvič tudi sam vodil mladinsko reprezentanco, kar se tiče sistema dela pa bo ta podoben, kot je bil pod vodstvom Damirja Grgiča, katerega pomočnik bom v reprezentanci U19."

SP mladink v Čilu (Puerto Montt, 21. - 31. julij 2011)

A
B
C
D
    
Italija
ArgentinaAvstralija
Brazilija
KanadaZDAFrancija
Kitajski Tajpej
KitajskaJaponska
ČileSLOVENIJA
Egipt
RusijaNigerija
Španija

Tekme Slovenije:

Četrtek, 21. julija, ob 18.00 (22.00 SLO): KITAJSKI TAJPEJ : SLOVENIJA
Petek, 22. julija, ob 21.00 (1.00 SLO): SLOVENIJA : BRAZILIJA
Sobota, 23. julija, ob 16.30 (20.30 SLO): SLOVENIJA : ŠPANIJA

V drugi del svetovnega prvenstva se uvrstijo tri reprezentance. 

EP mladink v Romuniji (Oradea, 4. - 14. avgust 2011)

A
B
C
D
    
Romunija
SLOVENIJA
Ukrajina
Slovaška
Turčija
PoljskaItalija
Češka
Švedska
Litva
Srbija
Nizozemska
Rusija
Španija
Belgija
Francija

Tekme Slovenije:

Četrtek, 4. avgusta, ob 18.00: SLOVENIJA : ŠPANIJA
Petek, 5. avgusta, 13.30: LITVA : SLOVENIJA
Sobota, 6. avgusta, ob 13.30: SLOVENIJA : POLJSKA

Avtor: KZS/Anže Blažič
31.05.11 / Ženske reprezentance

Košarkarska zveza Slovenije v skladu s programom dela...

18.05.11 / Ženske reprezentance

Dosedanja kapetanka ŽKK Athlete Celje Nika Barič bo kariero...

18.03.11 / Ženske reprezentance

Na univerzi San Sebastiana v Puerto Montu v Čilu se je odvil...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011