30.05.2011 / Liga Telemach

V City hotelu v Ljubljani je potekala novinarska konferenca pred finalom Lige Telemach, ki se začenja že ta četrtek. V njem se bosta za naslov najboljše slovenske ekipe spet pomerili Krka in Union Olimpija, ki bosta tako končali jubilejno dvajseto sezono.

NOVINARSKI PRIROČNIK FINALA LIGE TELEMACH

FOTOGALERIJA Z NOVINARSKE KONFERENCE

TERMINI FINALA:

1. tekma, četrtek, 2. junija, ob 18.00:
KRKA : UNION OLIMPIJA

2. tekma, sobota, 4. junija, ob 17.30:
UNION OLIMPIJA : KRKA

Drugo tekmo v Stožicah bo obiskalo tudi 100 članov Slovenskega društva za celiakijo, bolezni, ki je v Sloveniji še premalo poznana (več o celiakiji v novinarskem priročniku in izjavi Andreja Košmrlja).  

3. tekma, torek, 7. junija, ob 20.00:
KRKA : UNION OLIMPIJA

Morebitna 4. tekma, četrtek, 9. junija, ob 20.00:
UNION OLIMPIJA : KRKA

Morebitna 5. tekma, sobota, 11. junija, ob 20.15:
KRKA : UNION OLIMPIJA
 
VSE TEKME SI BOSTE LAHKO V NEPOSREDNEM PRENOSU OGLEDALI TUDI NA TV SLOVENIJA 2!
 
IZJAVE Z NOVINARSKE KONFERENCE:
 
Peter Perčič, predstavnik generalnega sponzorja lige, Telemacha:

"Podjetje Telemach je zdaj že dolgoletni partner Košarkarske zveze Slovenije, zaradi dobrega sodelovanja pa so se od sezone 2005/06 naši vložki leto za letom povečevali. Tako je Telemach postal generalni sponzor reprezentance, lani pa je podjetje s KZS podaljšalo pogodbo do leta 2014, kar je le še dodaten dokaz kako zadovoljni smo s sodelovanjem. Tudi v finalu Lige Telemach bomo organizirali določene aktivnosti, ki bodo dvignili nivo težko pričakovanih tekem, na katerih računam na pravične in izenačene dvoboje. Vesel bi bil, da zmagovalca odloči šele peta tekma."

Andrej Košmrlj, predstavnik Slovenskega društva za celiakijo:

"Slovensko društvo za celiakijo je humanitarno društvo, ki združuje ljudi z boleznijo na tankem črevesju, ki so v življenju za marsikaj prikrajšani. Ker vemo, da lahko prek medijev pospešimo poznavanje te bolezni in s tem izboljšamo kakovost življenja teh bolnikov, smo zelo veseli in se zahvaljujemo Košarkarski zvezi Slovenije in Ligi Telemach za sodelovanje. Z našo udeležbo bomo poskušali pritegniti širšo javnost, da se zave obstoja te bolezni in pozvali vse, ki lahko, predvsem pa državo, da naredijo nekaj v njihovo korist. Z našim sloganom, S celiakijo se da zdravo živeti, le veliko denarja je treba imeti, ki ga bomo nosili na majicah, želimo poudariti, da je prehrana za celiakaše tudi do desetkrat dražja od navadne. Zgolj za primerjavo-kilogram moke za bolnike s celiakijo stane več kot štiri evre, medtem ko je navadna 80 centov. Takih izdelkov je še več, zato so celiakaši, za katere hrana ni dostopna na vseh mestih, finančno udarjeni po žepu."

Aleksandar Džikić, trener Krke:

"Vsi košarkarji, z izjemo Simona Petrova, na katerega nastop čakamo, so popolnoma zdravi in se pripravljajo na finale kot na vse druge tekme. Posebnega pritiska ne čutimo, saj smo letos izpolnili vse, kar smo morali-zagotovili smo si pravico nastopa v Ligi NLB 2011/12, osvojili evropski EuroChallenge, zdaj pa še branimo naslov prvaka. Če nam uspe tudi letos, potem bi Union Olimpija v zadnjih petih letih osvojila le dva naslova prvaka. Smo pripravljeni, motivirani in kljub temu, da se bliža konec sezone, nismo zasičeni. Upam, da nas bodo navijači podpirali tudi v Ljubljani."

Miro Alilović, trener Uniona Olimpije:

"Komaj že čakam, da se začne finale Lige Telemach, na katerega se, prav tako kot Krka, pripravljamo kot na vsako drugo tekmo. Mislim, da bodo vse finalne tekme zanimive in čvrste, poleg tega pa se bomo mi morali predstaviti v boljši luči kot do zdaj. Ne bomo se obremenjevali s tem kdo ima prednost domačega parketa, ki si ga je Krka povsem zaslužila, saj smo tako mi kot oni dokazali, da lahko zmagujemo tudi v gosteh. Mislim, da bo prvak tista ekipa, ki bo bolj mirna. Novomeščani branijo naslov prvaka, zaradi česar nam bo morda nekoliko lažje."

Jure Balažič, kapetan Krke:

"Na finalnih tekmah Lige Telemach bomo zagotovo priča trdi in moški igri, uspešnejši pa bo po mojem mnenju tisti, ki mu bo uspelo prestati naporen ritem večih tekem v kratkem obdobju. Vsi smo izredno motivirani in bomo naredili vse, da bi pokal ostal v Novem mestu."

Goran Jagodnik, kapetan Uniona Olimpije:

"Seveda si vsi v klubu želimo tega naslova in z drugačnim pristopom sploh ne smemo kreniti v finale. Res je, da ga bomo začeli kot drugouvrščena ekipa, a menim, da domač teren Krke sploh ne bo prednost, saj smo oboji drug drugega že premagali v gosteh. Med seboj smo letos odigrali že sedem srečanj, večina jih je bila izenačenih in mislim, da bo temu tako tudi tokrat, odločili faktor pa bo zbranost v določenih trenutkih. Verjamem, da imamo po naporni sezoni, v kateri smo do zdaj izpolnili vse cilje, še dovolj energije, da izpolnimo še zadnjega in pokal vrnemo v Ljubljano. Upam, da bosta dvorani na vsaki tekmi čim bolj polni in, da se bomo na koncu veselili mi."

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011