23.05.2011 / Liga Telemach

V ponedeljek, 23. maja, so se na zdaj že tradicionalni novinarski konferenci pred začetkom polfinala Lige Telemach in nove sezone Samsung ulične košarke zbrali glavni trenerji ekip, ki so se uvrstile med štiri najboljše v državi. Polfinale se začenja že v torek in sicer ob 18.00, ko boste lahko ljubitelji košarke uživali v tekmah Krka : Zlatorog in Union Olimpija : Helios Domžale (neposredni prenos na TV SLO 2!

 
POLFINALE:

Prvi tekmi, torek, 24. maja, ob 18.00:
UNION OLIMPIJA : HELIOS DOMŽALE (neposredni prenos na TV SLO 2 ob 18.00)
KRKA : ZLATOROG

Drugi tekmi, četrtek, 26. maja, ob 20.00:
ZLATOROG : KRKA
HELIOS DOMŽALE : UNION OLIMPIJA
 
Tekmo, ki bo v neposrednem prenosu bo TV Slovenija še določila.

Morebitni tretji tekmi, sobota, 28. maja:
KRKA : ZLATOROG
UNION OLIMPIJA : HELIOS DOMŽALE
 
Aleš Antauer, predsednik Združenja klubov Lige Telemach:

"Navkljub temu, da smo se septembra in oktobra srečevali z mnogimi težavami, ki se v minulih sezonah še niso zgodile, da smo izgubili dva kluba ter, da smo morali modificirati sistem, lahko rečem, da smo pred koncem ene najuspejših sezon Lige Telemach, ki sta jo na mednarodnem področju kronali Krka in Union Olimpija. Na parketu smo lahko videli veliko mladih igralcev, za katere upam, da bodo svoj prostor na igrišču dobili tudi v prihodnje. Vsem štirim trenerjem želim čestitati za uvrstitev v polfinale in Ligo NLB ter jim zaželeti veliko dobrih in športnih tekem."

Aleksandar Džikić, trener Krke:


"V polfinale Lige Telemach so se uvrstile štiri ekipe, ki si to zaslužijo ne le glede na kakovost igralcev, temveč tudi glede na ostale parametre uspešnosti. Za nami je sezona, ki je nihče ni pričakoval, Ligo Telemach za prvaka smo končali na prvem mestu in smo v položaju, da branimo naslov prvaka, kar je vse, o čemer trenutno razmišljamo, čeprav se moramo najprej še uvrstiti v finale. Zlatorog je ekipa brez pritiska in nima kaj izgubiti, tak tekmec pa je vedno nevaren. Mi smo zdravi in pripravljeni na tekme, ki sledijo, morda pa se nam bo že v polfinalu pridružil Simon Petrov, ki okreva po hudi poškodbi, a vseeno menim, da bo pripravljen šele za morebitni finale."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"V Laškem smo zelo zadovoljni z doseženimi rezultati v tej sezoni, saj smo se po šestih letih, tudi po zaslugi Krke in Uniona Olimpije, uvrstili v Ligo NLB. Pot ni bila lahka, imeli smo veliko težav, a smo vseeno zbrali dovolj moči in se na koncu uvrstili v polfinale, kamor tudi sodimo. Ve se, kdo je naš tekmec in ve se, kdo je naš favorit, zaradi česar bomo lahko igrali sproščeno. Sicer smo že na koncu z močmi, saj treniramo veliko, tudi takrat, ko so druge ekipe proste, devet igralcev pa se udeležuje tudi posebnih izbirnih treningov Božidarja Maljkovića, ki jim bodo lahko le koristili. Imamo nekaj težav s poškodbami, zaradi česar ne vemo v kakšni postavi bomo igrali, si pa vseeno želimo pošteno zaključiti sezono, odigrati najbolje kot znamo in se Krki zoperstaviti kot resen tekmec."

Miro Alilović, trener Uniona Olimpije:


"Ne bežimo od odgovornosti, ki nas čaka, saj se zavedamo, da smo v vlogi favorita, oziroma, da nas zanima le finale. Smo v nekoliko boljšem položaju, saj smo zavzeli drugo mesto po Ligi Telemach za prvaka in imamo prednost domačega terena, a tekma nikakor ne bo lahka. Pričakujem dobro, čvrsto, moško igro in seveda zmago. Naš zdravstveni karton je dober in upam, da bodo vsi ostali zdravi do konca."

Rado Trifunović, trener Heliosa Domžal:


"Čestitke vsem trenerjem in njihovim ekipam za uvrstitev v polfinale, mislim, da so se vanj uvrstile povsem zasluženo. Kljub temu, da se verjetno že ponavljam, pa bi želel vseeno še enkrat čestitali Krki in Unionu Olimpiji za dozdajšnje uspehe in pa pomoč pri vrnitvi v Ligo NLB. Favorit našega polfinala je znan, to je Union Olimpija, na nas pa je, da se ji zoperstavimo po najboljših močeh in prikažemo čvrsto igro."

FINALE *:
 
četrtek, 2. junija, ob 18.00
sobota, 4. junija, ob 17.30
torek, 7. junija, ob 18.00
četrtek, 9. junija, ob 20.00
sobota, 11. junija, ob 20.15

* - ure tekem se lahko še spremenijo.

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011