18.05.2011 / Liga Telemach

Na včerajšnji redni skupščini KK Elektra je bilo izvoljeno novo vodstvo kluba. Vodenje kluba je za mandatno obdobje 2011 – 2015 prevzel Marko Štrigl, za podpredsednika kluba je bil izvoljen dosedanji predsednik Darko Lihteneker. Poleg njiju sta bila kot člana kluba potrjena še Bojan Rotovnik, bivši direktor kluba KK Elektra, in Žiga Brodnik.

Novoizvoljeni 27-letni predsednik KK Elektra Marko Štrigl je po poklicu univ. dipl. ekonomist, ki prihaja iz Šoštanja, zaposlen v Termoelektrarni Šoštanj.

Ob izvolitvi je povedal: »Želim si dobro organiziran klub, ki bo omogočal redno vadbo košarke čim večjemu številu mladih, s kvalitetnimi domačimi igralci, pri tem pa bo še naprej ostajal stabilen prvoligaš. Večji poudarek si želim predvsem na delu z mladimi, saj menim, da je v klubu veliko nadarjenih igralcev, ki jim je potrebno dati še dodatno spodbudo in jim omogočiti dobre vadbene pogoje, da se bodo resnično lahko razvijali v pravi smeri. Vodenje sem prevzel, ker verjamem v bodoče uspehe kluba. Ob sebi si želim kvalitetnih sodelavcev, s posluhom za napredek in razvoj in verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo »šoštanjsko košarko« v prihodnje dvigniti še na višjo raven«.

Košarka je v organizirani obliki v Šoštanju prisotna že več kot 60 let, kar nas uvršča med prva mesta v Sloveniji, kjer se je pričela igrati košarka. V celotnem obdobju so bili vzponi in padci, kar je za tekmovalni šport v tako dolgem obdobju nekaj običajnega. A klub je vzdržal skozi vsa leta in ostaja trden član prvoligaške druščine in nosilec športne panoge Košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje, Šmartno ob Paki).

V mlajših selekcijah kluba redno trenira košarko preko 200 mladih in KK Elektra v zadnjih letih dosega vidne rezultate v mlajših kategorijah (3. mesto v državi pri pionirjih U12 in pionirjih U14 v letu 2011 ter  prvo mesto na 45. Pionirskem festival za starejše dečke v letu 2011).

Da je sedanje stanje v klubu takšno, je najbolj zaslužen generalni sponzor: TERMOELEKTRARNA ŠOŠTANJ, ki je generalni sponzor kluba že več kot 50 let (od leta 1960 dalje), kar tovrstno sodelovanje uvršča med najdaljše v Sloveniji. Termoelektrarna Šoštanj, ki letos praznuje 55-letnico delovanja, ostaja generalni sponzor Košarkarskega kluba Elektra tudi v prihodnje, saj podpira razvoj košarke v Šaleški dolini in vključevanje mladih v igranje košarke ter njihovo aktivno preživljanje prostega časa.
Avtor: KZS/KK Elektra
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011