17.05.2011 / EuroBasket 2013

V torek, 17. maja 2011, je potekal prvi sestanek med vodilnimi možmi Košarkarske zveze Slovenije, podjetja EP 2013 d.o.o. in župani vseh občin, organizatorjev prvega dela evropskega prvenstva 2013, ki bo od 4. do 22. septembra 2013 v Sloveniji.

Na sestanku so bili prisotni predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič, generalni sekretar KZS Iztok Rems, namestnik generalnega sekretarja  ter direktor članskih reprezentanc in marketinga Matej Avanzo, direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar, generalna sekretarka Eurobasketa 2013 Alenka Škreblin, župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan Mestne občine Koper Boris Popovič, župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, župan Mestne občine Ptuj dr. Štefan Čelan, direktorica Občinske uprave Koper Sabina Mozetič, direktor občinske uprave Ptuj mag. Stanko Glažar ter vodja organizacijskega odbora na Jesenicah Silvo Poljanšek.
 
Na skupnem sestanku so se zbrali prvič in se pogovarjali o organizaciji dogodka, ki Slovenijo čaka v letu 2013, ter usklajevali operativne ekipe, ki bodo bdele nad izvedbo. Ob tem so dorekli začetek aktivne promocije projekta ter se dogovorili za datum podpisa svečane listine o sodelovanju pri projektu EuroBasket 2013, ki bo potekal v sredo, 24. avgusta 2011, torej na dan, ko bo slovenska moška članska reprezentanca odigrala zadnje pripravljalno srečanje pred EP 2011 (v dvorani Stožice proti Litvancem).
 
Župani vseh občin so vodilnim možem KZS-ja in podjetja EP 2013 d.o.o. predstavili novosti pri poteku izgradenj ali prenov dvoran, za katere so se dogovorili, da bodo zanesljivo dokočane najkasneje med 31. decembrom 2012 in 31. marcem 2013.
 
Eden izmed takih objektov bo tudi v Kopru, za katerega je župan Mestne občine Koper Boris Popovič oznanil, da so se v njegovi občini dokončno odločili za izgradnjo povsem nove, večnamenske dvorane, v kateri bo prostora za 8.000 ljubiteljev košarke. In ta bo - blizu lokacije sedanje dvorane Bonifika - prav tako stala najkasneje do 31. marca 2013.

Roman Volčič, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:

"Na Košarkarski zvezi Slovenije nas veseli, da smo uspešno opravili prvi skupni sestanek z vsemi župani občin, prirediteljic prvega dela EuroBasketa 2013, ter tako zaključili protokolarni del in začeli z operativo. Vse zbrane smo seznanili s potekom ustanovitve podjetja EP 2013, d.o.o., ki bo skrbelo za ta dogodek in, ki smo ga na KZS ustanovili zaradi večje transparentnosti delovanja. Pogovarjali smo se o lokalnih organizacijskih odborih ter o dvoranah, pri katerih so nam župani opisali potek gradenj dvoran. Pri teh vse poteka v pravi smeri, kar smo sprejeli z velikim zadovoljstvom."

Tomaž Tom Mencinger, župan občine Jesenice:


"Mislim, da je prav, da smo se s Košarkarsko zvezo Slovenije sestali tako zgodaj in dogovorili o vseh odprtih zadevah, saj je evropsko prvenstvo ne le za lokalne skupnosti, temveč za celo državo, izredno pomemben projekt in velika promocija, ki se bo v bližnji prihodnosti zagotovo vrnila kot pozitivna. K temu še posebej pripomore dejstvo, da so skupine enakomerno razporejene po celi Sloveniji. Priprave na organizacijo prvenstva na Jesenicah potekajo po zastavljenem ritmu, dela na dvorani se nadaljujejo, letos bo dokončano stopnišče in ostale garderobe, naslednje leto pa streha, medtem, ko je vsa infrastruktura v Kranjski Gori, kjer bodo reprezentance nastanjene, že urejena."

Boris Popovič, župan Mestne občine Koper:

"Kot povsod drugje tudi v Kopru vse poteka, kot smo si želeli in zastavili, najprej bomo preuredili obstoječo dvorano, poleg katere je tudi ogrevalna, do konca maja 2011 bo dokončan hotel za ekipe, zdaj pa je dokončno tudi to, da bomo gradili povsem novo večnamensko dvorano, ki bo imela 8.000 sedežev in bo več kot primerna za evropsko prvenstvo v košarki. Ta je bila sicer v načrtu za prihodnja leta, a bomo malce pohiteli z njeno izgradnjo, tako da bo končana do konca leta 2012 ali najkasneje v začetku leta 2013. Zadovoljen sem, da smo se na enem mestu zbrali vsi župani in KZS, saj so pogovori do zdaj potekali večinoma ena na ena ter, da smo se dogovorili o mnogih zadevah, povezanih z evropskim prvenstvom, ki ga lahko izkoristimo za sodelovanje med občinami in regijami na splošno ter v sklopu tega največjega dogodka v zgodovini Slovenije pripravimo še marsikaj dobrega za slovenski turizem in gospodarstvo. Škoda bi bilo namreč, da ne bi izkoristili priložnosti, ki je pred nami in za katero bodo na vsaki občini ter KZS ljudje delali več kot dve leti."

Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto:

"V Novem mestu vse zadeve glede organizacije potekajo, kot smo si jih zastavili, kar vključuje tudi novo dvorano, za katero zemljišče že imamo, v nadaljevanju sledi pridobitev gradbenega dovoljenja, gradnja pa se bo začela konec tega leta. V načrtu je tudi imenovanje vodje lokalnega organizacijskega odbora, ki ga nameravamo izbrati prihodnji teden, medtem ko je praktično vse dogovorjeno pri nastanitvah, ki bodo v Novem mestu, Šmarjeških ter Dolenjskih Toplicah in na Otočcu. Veseli me, da smo s Košarkarsko zvezo Slovenije uskladili vsa stališča in se dogovorili za svečani podpis pogodbe, ki bo zagotovo ena izmed večjih promocij tega prvenstva."

Dr. Štefan Čelan, župan Mestne občine Ptuj:

"Na tokratni sestanek gledam kot izredno pozitiven in bi želel za to pohvaliti KZS, da se je tako hitro lotila vseh podrobnosti v zvezi s tako velikim projektom. Na Ptuju imamo tako rekoč že oblikovano ekipo, ki je zadolžena za izvedbo projekta, zmožnosti pa smo predstavili tudi selektorju Božidarju Maljkoviću, ki nas je obiskal pred kratkim. Kljub temu, da sem navajen srbske gostoljubnosti, pa toliko pohval v zvezi z nastanitveno infrastrukturo še nisem slišal od nikogar. Kar se tiče dvorane, smo v fazi pridobivanja dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, objekt pa bo dokončan do 31. decembra 2012."

Avtor: KZS/Anže Blažič
06.06.11 / EuroBasket 2013

Minuli konec tedna je Slovenijo in s tem Košarkarsko zvezo Slovenije...

18.05.11 / EuroBasket 2013

V četrtek, 19. maja 2011, v Slovenijo prihaja dvočlanska...

12.04.11 / EuroBasket 2013

Uradna stran evropskega prvenstva 2013 na Facebooku, I feel...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011