06.05.2011 / Liga Telemach

Matej Krušič je po statistiki osmi najboljši igralec te sezone Lige Telemach, v kategoriji mladih slovenskih igralcev pa prvi. Pri Geoplinu Slovanu ima za seboj najboljšo sezono v svoji članski karieri, a si želi stopiti še stopničko višje in dokazati, da je sposoben zaigrati na še višji ravni. Morda mu bodo k doseganju tega cilja pomagali tudi treningi Božidarja Maljkovića z mladimi košarkarji.

Najprej čestitke za igre v tej sezoni, v kateri igrate dobro. Ste zadovoljni?

"Kar se mene tiče sem s svojimi igrami zadovoljen, je pa klubski rezultat malce v ozadju, saj smo pričakovali, da se bomo borili vsaj za četrto mesto, oziroma polfinale. Sicer še ni vse izgubljeno, zato je potrebno dvigniti glave, odigrati do konca, osvojiti vsaj peto mesto in se na najboljši možen način posloviti od te sezone Lige Telemach."

V kolikšni meri so vas prizadele poškodbe, ki so se dogajale v tej sezoni?

"Če bi nam na začetku sezone lahko pomagal še Sandi in verjetno ostal do konca, bi imeli daljšo klop. Svoje sta naredili tudi poškodbi Mihe Fona in Daliborja Đape, ki ni bil najbolje pripravljen v začetku Lige Telemach za prvaka, a to ni toliko vplivalo na igro kot na samozavest ekipe, saj bi imeli z vsemi temi zdravimi košarkarji večji nabor igralcev."

Ne glede na vse je peto mesto, v kolikor se ne bi prebili v polfinale, in bi ga osvojili, za tako mlado ekipo verjetno lep uspeh...

"Je lep uspeh, poleg tega pa so mladi dobili svojo priložnost in napredovali. A tudi Zlatorog ima zelo mlado ekipo, pa se z njo bori za uvrstitev v Ligo NLB, zato mislim, da bi se morali vseeno enakovredno kosati."

Ste tudi eden izmed tistih košarkarjev, ki vas je Božidar Maljković povabil na izbirne treninge mladih košarkarjev. Kakšen je bil prvi občutek ob prejemu vabila in koliko ti treningi mladim pomenijo?

"Mislim, da pomenijo veliko. Le še vprašanje časa je bilo, kdaj bomo mladi po tej reprezentanci, ki se ji že malo izteka čas, dobili priložnost. Jaz sem jo imel že lani, ko sem bil na pripravah skupaj z vsemi temi velikimi igralci in tudi letos upam na najboljše. Ti treningi pomenijo ogromno tudi zaradi selektorja Maljkovića, ki je eden boljših trenerjev, kar sem spoznal tudi sam, pa čeprav smo imeli šele dva treninga. Ve ogromno o košarki, treniral je velike klube, tako, da lahko o njemu govorim le dobro."

Kako bi ocenili potek dozdajšnjih treningov, oziroma kako bi jih opisali?

"Ta dva treninga sta bila bolj spoznavna, na prvem smo delali bolj ena na ena, tokrat je bila že igra pet na pet. Zelo sem zadovoljen, da se selektor usmeri v vsako igralčevo podrobnost, oziroma poskuša popraviti položaj nog in meta, kar je za mladega igralca zelo pomembno."

Ste se v klubu kaj pogovarjali o teh treningih? Kaj so dejali ostali?

"Prav veliko po prvem treningu ne, saj smo se takoj začeli pripravljati na tekmo z Zlatorogom, so pa igralci Geoplina Slovana, ki nas je na teh treningih skupaj osem, zelo zadovoljni in predvsem veseli, da so lahko zraven."

Koliko se bo vaša igra še razvijala?

"Upam, da čim več, saj imam še veliko rezerve, a moram za to tudi še veliko delati. Upam tudi, da bom v naslednji sezoni stopil stopničko višje in oblekel dres še boljšega kluba ter dokazal, da lahko igram na še višji ravni."
ČLANSKA KARIERA MATEJA KRUŠIČA:
 
Sezona
Klub
T/T
S/T
% za 2 % PM
      
2004/05:Šentjur
odigral le eno tekmo - 0 točk
2005/06:
Šentjur
5,1
2,5
65,4
51,9
2006/07:
Šentjur7,2
5,8
65,4
61,3
2007/08:
Helios Domžale4,83,2
62,0
65,2
2008/09:
Helios Domžale
5,3
3,5
55,6
70,7
2009/10:
Helios in Slovan
10,9
4,7
69,6
79,4
2010/11:Geoplin Slovan
12,1
7,0
66,0
76,8
 
T/T - točke v povprečju na tekmo
S/T - skoki v povprečju na tekmo
Pogovor z Matejem Krušičem v videu:
 


Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011