30.03.2011 / EuroBasket 2013

EuroBasket 2013, ki bo od 4. do 22. septembra 2013 potekal v Sloveniji, ima direktorja. To je postal Aleš Križnar, ki za košarko živi praktično že celo življenje, saj je bil med drugim tudi mladinski reprezentant Slovenije, (kariero je moral prekiniti zaradi nekajkrat strganih križnih kolenskih vezi) in trener košarkarjev mlajših kategorij.

Aleš Križnar je po zaključku študija ekonomije in dodatnega izobraževanja na Finskem nekaj časa deloval na Dunaju, od koder se je vrnil v Ljubljano, saj se je zaposlil v City hotelu, kjer je bil vodja dogodkov. Svoje znanje je nazadnje prenašal v Washingtonu, kjer si je kot eden glavnih na področju organizacije dogodkov izkušnje nabiral v enem izmed vodilnih ameriških hotelov.
 
Izbor direktorja je potekal na podlagi razpisa, ki ga je Košarkarska zveza Slovenije razpisala 10. januarja 2011 in, ki je bil objavljen v množičnih slovenskih medijih, spletni strani KZS ter notranji bazi Adeccovih iskalcev zaposlitve. Nanj se je prijavilo kar 130 kandidatov, po uvodnem situ, ki ga je naredil Adecco, pa smo z ožjim izborom ducat kandidatov nato opravili posebne razgovore, trem "finalistom" pa namenili še dve posebni projektni nalogi ter z njimi opravili pisno psihološko testiranje.
 
Projekt iskanja direktorja EuroBasketa 2013 sta pri Adeccu, svetovnem podjetju za upravljanje storitev na področju zaposlovanja in upravljanja človeških virov, vodila Miro Smrekar, direktor podjetja Adecco in podpredsednik KZS ter Ksenija Štrekel, direktorica področja iskanja in selekcije, v njem pa je aktivno sodelovala tudi Košarkarska zveza Slovenije (predsednik Roman Volčič, generalni sekretar Iztok Rems, namestnik generalnega sekretarja, direktor marketinga, članskih reprezenanc ter projektov Matej Avanzo in generalna sekretarka EuroBasketa 2013, Alenka Škreblin).

Novega direktorja bo Košarkarska zveza Slovenije predstavila na prvi izmed prihodnjih novinarskih konferenc.

Izjava Romana Volčiča, predsednika Košarkarske zveze Slovenije:

"Proces izbora direktorja, ki smo si ga zadali zelo resno, je bil zelo naporen, saj se je na razpis prijavilo kar 130 kandidatov, je pa delo olajšalo podjetje Adecco, oziroma generalni direktor Miro Smrekar in direktorica področja iskanja in selekcije Ksenija Štrekelj, ki sta vodila ta projekt. Obema se iskreno zahvaljujemo za strokovno pomoč in sodelovanje, ki je pripeljalo do tega, da smo s skupnimi močmi izbrali najustreznejšega kandidata in novega direktorja, Aleša Križnarja. Naj dodam še, da bo v kratkem ustanovljeno podjetje EP 2013, kar bo pomenilo še intenzivnejše nadaljevanje organizacije evropskega prvenstva, ki se je začelo takoj po koncu uspešne kandidature."

Izjava Mira Smrekarja, direktorja Adecca in podpredsednika KZS:

"Postopek izbire direktorja EuroBasketa 2013 je potekal javno in transparentno, saj smo ga izbrali prek razpisa, na katerega se je prijavilo kar 130 kandidatov, ki so imeli veliko znanj, veščin, energije, motivacije in referenc. Zahvaljujemo se vsem, ki so se prijavili, kot vedno, pa smo morali izbrati najustreznejšega, kar mnenju vseh udeleženih izbrani kandidat zagotovo je. Pri izbiri smo se osredotočili na znanja in izkušnje, ki jih kandidati že imajo in testirali kako jih bodo vključili v projekt, obenem pa ocenjevali motivacijo za delo, energijo, ki bi jo lahko projektu dali ter ustreznost glede na zahteve Košarkarske zveze Slovenije. Prepričan sem, da smo skozi številne razgovore, testiranja ter preverjanja referenc, dobili človeka, ki bo odlično vodil izvedbo največjega športnega dogodka v samostojni Sloveniji."

Avtor: KZS/Anže Blažič
06.06.11 / EuroBasket 2013

Minuli konec tedna je Slovenijo in s tem Košarkarsko zvezo Slovenije...

18.05.11 / EuroBasket 2013

V četrtek, 19. maja 2011, v Slovenijo prihaja dvočlanska...

17.05.11 / EuroBasket 2013

V torek, 17. maja 2011, je potekal prvi sestanek med vodilnimi možmi...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011