24.03.2011 / EuroBasket 2013

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na izredni seji v četrtek, 24. marca 2011, na kateri se je zbralo vseh 13 članov, odločal o gostiteljih prvega dela evropskega prvenstva v Sloveniji, ki se začne 4. septembra 2013. Z dvanajstimi glasovi za in enim proti, so se zbrani odločili, da bo najboljših 24 reprezentanc gostovalo na Jesenicah, v Kopru, Novem mestu in na Ptuju.

 
Roman Volčič, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:

"Še pred zasedanjem Izvršnega odbora je posebna komisija obiskala vse kandidate, ki so imeli povsem enake pogoje za izpeljavo prvenstva, zatem pa smo jim poslali v pregled pogodbo ter jih pozvali, da nam pošljejo morebitne pripombe. Razen Jesenic, ki so poslale le prošnjo o drugačni dinamiki plačila, pripomb ni bilo, v roku pa je podpisano pogodbo vrnilo pet mest. Mestna občina Celje pogodbe ni vrnila, niti nas ni obvestila o kakršnihkoli pripombah, pogodba Mestne občine Maribor pa ni povsem veljavna. Teh pet mest je Alenka Škreblin, generalna sekretarka EuroBasketa 2013, tudi predstavila izvršnemu odboru, ki je po razpravi odločil, da bo prvi del prvenstva potekal na Jesenicah, v Kopru, Novem mestu in na Ptuju. Povedati moram še to, da so nekateri župani ob obiskih celo menili, da bomo za izbor mest izvedli licitacijo, ki bi bila za Košarkarsko zvezo Slovenije finančno sicer ugodnejša in bi tudi olajšala delo, a smo mnenja, da finančni kriterij ne sme biti edini, saj se moramo osredotočiti tudi na kakovost nastanitev, dodatno ponudbo, razvoj košarke in turizma, komunikacijo... Obenem je potrebno poudariti še to, da so vsi stroški nastanitve ekip, osebja FIBA Europe, sodnikov, spremljevalnega programa in vseh ostalih uradnih udeležencev, prevoz in pa TV produkcija izključno na plečih KZS."

Alenka Škreblin, generalna sekretarka EuroBasketa 2013:

"Posebna komisija je obiskala vseh šest kandidatov za organizacijo prvega dela, se sestala z župani ter se pogovorila o morebitnem sodelovanju. Izvršnemu odboru je nato komisija pripravila posebno predstavitev, v kateri je ocenjevala nastanitve, nekatere smo obiskali celo dvakrat, prvič s komisijo FIBA Europe v novembru, predstavila spremljevalne aktivnosti in informacije o dvoranah, ki so nam jih zagotovile mestne občine, ocenila pa je tudi komunikacijo občin s Košarkarsko zvezo Slovenije."

Iztok Rems, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:

"Zagotovo se bo pojavilo vprašanje v katerem mestu bo gostovala Slovenija, zato naj že zdaj povem, da bomo o tem razmišljali kasneje, saj je za to zaenkrat še prekmalu, bomo pa dobro premislili in se pogovorili tudi s strokovnim štabom reprezentance in župani. Izbor kraja zagotovo ne bo pogojen z nobenimi finančnimi sredstvi, temveč bo prevladal kriterij stroke. Glede dvoran naj še povem, da bomo želeli transparentne informacije o izgradnji ali prenovi dvoran, zaradi česar smo se dogovorili z našo reprezentantko, Mojco Markovič, ki končuje doktorat na Gradbeni fakulteti, da bo za KZS uradna oseba, ki bo preverjala dinamiko izgradnje in prenove dvoran. Tako bomo vedno dobili nevtralno in natačno informacijo ali se občine držijo predpisanih rokov."

Avtor: KZS/Anže Blažič
06.06.11 / EuroBasket 2013

Minuli konec tedna je Slovenijo in s tem Košarkarsko zvezo Slovenije...

18.05.11 / EuroBasket 2013

V četrtek, 19. maja 2011, v Slovenijo prihaja dvočlanska...

17.05.11 / EuroBasket 2013

V torek, 17. maja 2011, je potekal prvi sestanek med vodilnimi možmi...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011