17.03.2011 / Liga Telemach

Košarkarski klub Maribor Messer je na današnji novinarski konferenci predstavil cilje v 14 tekmah Lige Telemach za prvaka. Ob tem so predstavili tudi okrepitev, 27-letnega Sašo Mučiča. "V KK Maribor Messer nas veseli dejstvo, da smo v Ligi Telemach kot novinci uspešno nastopali in se uvrstili med najboljše ekipe v Sloveniji. Tako dosledno sledimo ciljem, ki smo si jih ob začetku projekta "Maribor je 1. LIGA" zadali."

"Trud ekipe in kluba, ter zvestih navijačev, bo tako nagrajen s tekmami z Union Olimpijo in Krko, ter vsemi ostalimi najboljšimi slovenskimi ekipami," je povedal Janez Tomažič, poslovni direktor KK Maribor Messer. V klubu za vse navijače in obiskovalce domačih tekem pripravljajo številne nagradne igre in spremljevalni program. KK Maribor Messer bo prvo tekmo Lige Telemach za prvaka odigral v soboto, 19. marca, ob 19.30, s KK Zlatorog.

Pred začetkom sezone so si v KK Maribor Messer zadali za cilj uvrstitev v ligo za prvaka. "Uspelo nam je, da smo Maribor ponovno zarisali na košarkarski zemljevid. Upamo, da bomo tako tudi nadaljevali, saj imamo začrtane smele cilje, ki pa jih lahko s pravim, postopnim in zagrizenim delom tudi dosežemo," je še dodal Tomažič. Z namenom dopolnitve ekipe in z željo po čim višji končni uvrstitvi, so se v klubu okrepili s Sašem Mučičem. Gre za 27-letnega, 202 centimetra, visokega košarkarja z izkušnjami in domače in tujih lig. V sezoni 2009/2010 je igral za PRO-TEK Zasavje, kjer je v povprečju dosegal 16,1 točko in 5,4 skoke na tekmo. "V ekipi Maribora poznam kar nekaj igralcev, ki imajo veliko izkušenj in znanja in se dobro dopolnjuje z mladimi. To se je posebej izkazalo ob koncu rednega dela, ko se je ekipa po poškodbah in odsotnostih igralcev uspela uigrati in prikazati dobre igre. Glede na prebrano in videno verjamem, da se lahko borimo z vsako ekipo v ligi, kar bomo tudi z igrami skušali dokazati. Zagotovo bomo sledili cilju, da nobene tekme v domači dvorani ne izgubimo," je povedal novinec, Saša Mučič.

Ekipa KK Maribor Messer se je skozi sezono borila s številnimi poškodbami in daljšimi odsotnostmi nosilcev igre, kar se je pokazalo pri igrah in rezultatih. "Na začetku sezone sta kar nekaj časa manjkala Elvis Kadić in Bojan Jovanovič, kar se je zagotovo poznalo v naši igri in začetnih štirih porazih. Pojavili so se prvi dvomi, vendar smo v ključnih trenutkih držali skupaj in to se nam je izplačalo. Takrat je odločilno vlogo prevzel kapetan Primož Brolih, ki so mu sledili ostali igralci. Z vrnitvijo obeh, smo pokazali, da se lahko borimo z vsako ekipo. Da imamo znanje in možnost premagati vsakogar, kažejo tudi rezultati, ko nismo igrali v popolni postavi, pa smo tekme izgubljali le za par točk. Na tekme v ligi za prvaka gledamo zato samozavestno in optimistično, saj verjamemo, da bomo enakovreden tekmec ostalim klubom, ter bomo z našimi igrami v Maribor ponovno vrnili gledalce," je povedal trener Slobodan Rmuš. KK Maribor Messer je edina ekipa v Ligi Telemach, ki ima le enega tujca.

Uvrstitev v ligo za prvaka je tako za klub kot igralce nov izziv. "Igralci smo zelo veseli in zadovoljni, da se nam je uspelo uvrstiti v ligo za prvaka, ter smo tako izpolnili zastavljen cilj. Marsikdo ni verjel v nas, ekipa v nasprotnem primeru pa je, in to nam je prineslo ta rezultat. Verjamem, da se sedaj tukaj ne bomo ustavili, ampak bomo pokazali, da smo lahko enakovredni, če ne celo boljši, marsikateremu klubu v ligi. V rednem delu smo bili kar nekajkrat blizu, zato verjamem, da nam bo tokrat uspelo, saj bomo igrali povsem sproščeno. Vse gledalce vabim v dvorano Tabor in na gostujoče tekme, da se bodo skupaj z nami borili proti Union Olimpiji in ostalim klubom, saj nam bodo s svojo pomočjo dali še dodatno spodbudo," je dodal kapetan KK Maribor Messsr Primož Brolih.

KK Maribor Messer za vse domače tekme pripravlja tudi zanimiv spremljevalni program. "Prvič v zgodovini je klub dobil organiziran navijaški klub Vijolčni Mb, ki bo tako na domačih kot gostujočih tekmah spodbujal ekipo. Med premori bodo publiko še naprej zabavale Tigrice, nekdo izmed obiskovalcev pa bo lahko samo z enim metom odpotoval na evropsko prvenstvo v Litvi. Prav tako bodo obiskovalci lahko sodelovali v drugih nagradnih igrah," je še dodal poslovni direktor kluba.

Prvo tekmo lige za prvaka bodo Mariborčani odigrali v soboto, 19. marca ob 19.30 uri, ko se bodo v gosteh pomerili s KK Zlatorog.

Avtor: KZS/KK Maribor Messer
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011