22.02.2011 / Ostala članska tekmovanja

V petek, 25. februarja, se ob 18.00 s tekmo med AJM-jem in Celjem začenja 20. Pokal članice, ki se bo s finalom zaključil dan kasneje. Pred njim je nekaj besed o gostitelju turnirja, Hitu Kranjski Gori, zbral predsednik kluba Anton Požar, ki je več kot ponosen na dosežke gorenjskih košarkaric.

Anton Požar, predsednik Hit Kranjska Gora:

"ŽKK Hit Kranjska Gora je zelo mlad klub, a se že ponaša z velikimi športnimi uspehi. Košarkarice Hita so namreč osvojile dva naslova državnih prvakinj, trikrat so se uvrstile v finale pokala, klub pa finalni turnir organizira že drugič. Tudi v letošnji sezoni smo zaenkrat v izredno dobri igralni kondiciji.

V začetku letošnje sezone smo se, kot verjetno večina športnih kolektivov pri nas, srečali z izredno slabim finančnim položajem, vendar smo nekako uspeli ohraniti izredno kakovostno ekipo članic in zagotovili treninge ter tekmovanja tudi za vse mlajše kategorije.

Področje Zgornje Gorenjske (Jesenice) ima že zelo dolgo in uspešno zgodovino ženske košarke. Cilj našega kluba je, da v sodelovanju z jeseniškim v tem prostoru ponovno vzpostavimo močan center ženske košarke. Cilji so, volja je in z načrtnim delom naj bi v nekaj letih to tudi uspelo.

Za uresničevanje teh ciljev je pomembno, da imamo vrhunsko člansko ekipo in da organiziramo pomembne košarkarske prireditve kot je recimo letošnji zaključni turnir Pokala članic.

Ko nudimo mladim dekletom, da se ukvarjajo s športno dejavnostjo, pozitivno vplivamo na razna družbena področja od socioloških, vzgojnih, do zdravstvenih, čemur dajemo v naši državi  premalo poudarka.

S treningi in tekmami v dvorani Vitranc pritegnemo kar nekaj obiskovalcev in s tem dajemo tej dvorani tudi prepotrebno obljudenost čez celo leto.

Ta finalni turnir je dobrodošel tudi v luči priprav na EP 2013, kjer za pridobitev ene predtekmovalne skupine kandidirajo  tudi Jesenice, Kranjska Gora pa bi nudila nastanitvene kapacitete in dvorane za trening. Sicer pa to lepo dvorano poleg velikih svetovno znanih ekip poznajo tudi naši reprezentančni košarkarji.

Z organizacijo tega tekmovanja bomo obenem pokazali, da smo dobri organizatorji in gostitelji. Obljubljamo, da bomo nudili vse potrebne pogoje, da bo tekmovanje potekalo nemoteno in nudili dobre možnosti za delo novinarjev in dobro počutje obiskovalcem in gostom."


VSTOP JE PROST!

POKAL ČLANICE, POLFINALE

Petek, 25. februarja, ob 18.00:
AJM : CELJE 

DELEGACIJE

Ob 20.15:
PANTER ILIRIJA : HIT KRANJSKA GORA

DELEGACIJE

FINALE

Sobota, 26. februarja, ob 18.00
NEPOSREDNI PRENOS NA TV SLOVENIJA

DELEGACIJE


1. KROG

2. KROG

SEZONA 2009/10

Avtor: KZS/Anže Blažič
26.02.11 / Ostala članska tekmovanja

Košarkarice Hita Kranjske Gore so v finalu Pokala članic s 86:70...

25.02.11 / Ostala članska tekmovanja

Znana sta oba finalista finalnega turnirja Pokala članic, ki...

24.02.11 / Ostala članska tekmovanja

Zaključno dejanje Pokala članic, finalni turnir, ki bo...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011