15.02.2011 / Liga Telemach

Košarkarji Maribora Messerja so se konec tega tedna, v času premora zaradi Pokala Spar, mudili v Italiji, kjer so odigrali prijateljsko tekmo z italijanskim prvoligašem Cremono, naših Marka Miliča in Toma Mahoriča. V napeti in atraktivni tekmi so do zmage prišli košarkarji Cremone in slavili z 9 točkami razlike.

VANOLI BRAGA CREMONA : MARIBOR MESSER 92:83 (26:24, 49:43, 78:64)

CREMONA:
Rowland 11 (2/3, 2/4), Zampolli, Conti 3 (0/1, 1/4), Sekulic 2 (1/2), Formenti 15 (1/1, 4/6), D’Ercole 7 (1/3, 1/3), Perkovic 13 (2/5, 1/4), Milic 13 (5/7), Richter (0/2 da tre), Antonelli 5 (2/3, 0/1), Foster 2 (1/3, 0/4), Zacchetti 4 (2/3, 0/1), Drozdov 17 (5/6, 2/3).
MARIBOR MESSER: Horvat 8 (4/5, 0/1), Kadic 19 (4/8, 3/9), Remus 3 (1/3 da tre), Cej 2 (1/2), Skornik 8 (2/3), Jovanovic 9 (2/5, 1/4), Brolih 8 (1/1, 2/4), Leskovar, Zolotic 24 (7/12), Rozanc 2 (1/1), Vezjak.

V prvi četrtini so se Mariborčani zelo dobro odrezali in pokazali, da gre dejansko za zelo talentirano in kakovostno moštvo. V prvi četrtini se je pri Mariborčanih najbolj izkazal Ilija Zolotić, saj je dosegel polovico točk moštva, in sicer 12 točk. Tekma je bila zanimiva in izenačena tudi v drugi četrtini, ko je izenačen rezultat za Mariborčane ohranjal Elvis Kadić. Kazalo je, da bodo mariborski košarkarji končali polčas z vodstvom, a so košarkarji Cremone ob koncu polčasa le pritisnili na plin in končali polčas s prednostjo 6 točk.

V tretji četrtini sta se razigrala Drozdov in Perković ter Cremoni priigrala višjo prednost, ki je ob koncu tretje četrtine znašala že 14 točk. A Mariborčani so se v zadnji četrtini le vrnili v igro in postopoma začeli nižati razliko. Najbolj razigrana Mariborčana sta bila Zolotić in Kadić, a kaj kmalu je Kadić ostal sam, saj se je moral Zolotić zaradi štirih osebnih napak za nekaj časa preseliti na klop. Ob razigranem Drozdovu se je v zadnji četrtini razigral še Marko Milič in skupaj sta uspela ohranjati vodstvo, ki je sicer počasi plahnelo in na koncu tekme obstalo na + 9 za moštvo Cremone, z rezultatom 92 – 83 za Cremono.

Najuspešnejša košarkarja pri Mariborčanih sta bila Ilija Zolotić s 24 in Elvis Kadić z 19 točkami.

Izjave po tekmi:


"Mariborčani so nas prijetno presenetili, saj so odigrali zelo dobro tekmo. Videlo se je, da so šli v tekmo na pravi način, kar za svojo ekipo ne morem trditi. Verjamem, da se je mogoče Mariborčane celo podcenjevalo, vendar to ni opravičilo. V prvem polčasu so nas malo "podžgali" in smo se nato morali za zmago pošteno potruditi," je po tekmi povedal Tomo Mahorič, trener Cremone.
"Izjemno sem presenečen kako dobro imajo organizirano ekipo in kako agresivno lahko odigrajo. Vesel sem, ko vidim, da se na štajerskem koncu tako dobro dela. Zmeraj je bila to v slovenski ligi pomembna baza, zato jim želim veliko sreče," je povedal Marko Milič.

"Vsi se strinjajo, da smo pustili dober vtis na prepolno dvorano v »CastelFrancu«. Ekipa Cremone je s prve A italijanske lige in je letos že premagala Lottomatico, Sieno… Tekmo smo odigrali dobro, kar me še posebej veseli pred za nas tako pomembnima tekmama. Upam, da bomo v takšnem slogi odigrali proti Škofji Loki in Šentjurju, ter se uvrstili v ligo za prvaka," je povedal Slobodan Rmuš, trener Mariborčanov.

"Dobra tekma in prelepo vzdušje. Čast je sodelovati na takšnem turnirju in v tako prelepem vzdušju. Pokazali smo da lahko borimo z boljšimi ekipami. Ekipa Cremone ima dobre igralce, Milič, Sekulič…. Gre za igralce, ki imajo izkušnje igranja v Evroligi in NBA. Čestital bi fantom za dobro igro in upam, da se bomo tudi drugo leto lahko udeležili tega turnirja. Pokazali smo da se v Sloveniji igra dobra košarka,"
je povedal najboljši strelec Maribora, Ilija Zolotić.

Avtor: KZS/KK Maribor Messer
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011