03.02.2011 / Liga Telemach

Polzelski Hopsi trenutno zasedajo četrto mesto na lestvici Lige Telemach in so že uvrščeni v Ligo za prvaka, v kateri bodo za vsakega tekmeca zagotovo trd zalogaj. Eden izmed razlogov za to se skriva tudi v dobri igri Gregga Thondiqueja, ki se redno uvršča v prvo peterko kroga lige, prvi januarski vikend pa je postal tudi MVP kroga.

Kako ste zadovoljni s svojimi predstavami v tej sezoni?

Z igrami v letošnji sezoni sem zadovoljen, prav zagotovo pa je v moji igri še nekaj rezerve, ki jo bom, tako upam, pokazal v nadaljevanju sezone, ko nas čaka nastop v Ligi Telemach za prvaka.

Tudi rezultati kluba so v tej sezoni precej dobri...

Po odličnem začetku sezone smo v zadnjih krogih odigrali slabše, vendarle pa smo že proti Slovanu znova zaigrali tako kot znamo. S prihodom Igorja Mijajloviča smo na položaju organizatorja igre dobili novega kakovostnega igralca in verjamem, da bomo v nadaljevanju Lige Telemach našo igro dvignili na še višji nivo.

Kaj pričakujete od Lige za prvaka? Kakšna bo ta?

Liga za prvaka bo vsekakor zanimiva, saj je že prvi del pokazal, da je pet ekip izredno izenačenih, medtem ko so odstopali le košarkarji Zlatoroga. Verjamem da nas čaka zanimiv boj za polfinale.

Nov trener je prinesel nov način dela, igre. Kakšen?

Z novim trenerjem je prišlo tudi do veliko sprememb, tako v načinu treninga kot tudi v igri. Tonči Mašina je znan kot veliki delavec, ki je sestavil ekipo, ki igra agresivno in hitro košarko, kar mi zelo ustreza.

Glede na to, da ste član Hopsov drugo sezono, ste verjetno zadovoljni s pogoji. Je to res?

Polzela je majhen kraj, kjer se vsi poznajo, ljudje tu pa živijo za košarko. Pohvalimo se lahko z odličnimi navijači, ki nas spremljajo na vseh tekmah. Veliko je razlogov zakaj sem že drugo sezono član Hopsov in lahko rečem, da sem res zadovoljen.

Z odhodom Kinga ste dobili še večjo pomembnost v ekipi. Kako se to odraža na parketu?

Kljub odhodu Kinga, ki je izjemen skakalec, smo še vedno dobri v tem elementu igre, a ekipe ne tvori le en igralec, dobre igre in rezultate dosega kolektiv. Na zadnjih tekmah nosim tudi kapetanski trak, kar je zame kot tujca v rumeno-modrem dresu velika čast.

Kakšne so želje za naprej?

Vse misli so vezane na nadaljevanje Lige Telemach v dresu Hopsov, čaka nas nastop na finalnem turnirju osmerice Pokala Spar ter igranje v Ligi za prvaka, kaj bo prinesla prihodnost pa bomo videli. Vse opcije so odprte, tudi vrnitev v ZDA, kjer imam malega sinka in v prihodnosti se bo potrebno prilagajati predvsem njegovim potrebam in željam.

Avtor: KZS/Anže Blažič in Tomaž Satler
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011