06.01.2011 / Dan ženske košarke

V kranjskem hotelu Azul je potekala novinarska konferenca pred Dnevom slovenske ženske košarke, ki bo 9. januarja 2011, od 12.00 naprej potekal v dvorani Planina v Kranju. Glavni akterji dogodka so pojasnili kaj bo moč videti in dejali, da bomo priča pravemu spektaklu.

 
Anže Blažič, predstavnik KZS za odnose z javnostmi:

Na Košarkarski zvezi Slovenije smo veseli, da bo tokratni Dan slovenske ženske košarke organiziral ŽKK Triglav, ki je že od začetka prikazal resen in primeren pristop ter se odgovorno lotil dogodka, ki je pred nami. Menimo, da bo ta po lanskem na Ježici znova dobro organiziran in, da bodo vsi ljubitelji košarke še kako prišli na svoj račun. Dan slovenske ženske košarke je po moškem, ki smo mu bili priča minuli vikend v Stožicah, dober uvod tudi v ženski del leta 2011, ki bo kronano konec julija, ko nas čaka nastop ženske mladinske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Čilu, kjer se bodo naše mladinke zagotovo izkazale.

Uroš Kranjc, predsednik Združenja ženskih klubov Slovenije:

Zahvalil bi se ŽKK Triglav, ki se je resno lotil organizacije in seveda tudi Košarkarski zvezi Slovenije, ki se je skupaj s klubom in Združenjem ženskih klubov Slovenije aktivno vključila v pripravo dogodka. V zadnjih tednih in dneh smo bili veliko v kontaktu in prepričani smo, da bodo v dogodki uživali vsi. Tudi letos smo pripravili spletno glasovanje za prvi peterki članske tekme, ki je povsemo enak tistemu za Dan slovenske moške košarke, pri mlajših pionirkah bo na tekmi po ena košarkarica iz vsakega kluba, pri vseh ostalih kategorijah pa so izbor opravili selektorji s strokovno službo KZS. Odpovedi letos, razen primerov, pri katerih je šlo za poškodbe ali bolezni, ni bilo, kar se je zgodilo že drugo leto zapored in je zelo pohvalno. Tako bomo v Kranju na delu videli vse kar premore slovenska ženska košarka in menim, da bo to resnično pravi praznik ženske košarke, ki je naredila korak naprej tako v klubski kot na reprezentančni ravni in prepričan sem, da bo tudi ta dogodek dodal kamenček v mozaik popularnosti. Upam, da bo dvorana polna, saj si dekleta to tudi zaslužijo.

Jernej Gortnar, predsednik ŽKK Triglav:

V imenu kluba bi se Košarkarski zvezi Slovenije zahvalil za izkazano zaupanje za organizacijo Dneva slovenske ženske košarke, ki smo ga vzeli maksimalno resno in s katerim želimo dokazati, da se v Kranju košarka oživlja. Tekme se v nedeljo začenjajo že ob 12.00, vrh pa bomo doživeli ob 18.00, ko se bodo pomerile članice, cel dan bomo uživali v spremljevalnem programu, za gledalce pa bomo ponudili tudi nekaj animacij in nagradnih iger. Za konec naj še izrazim upanje, da bodo gospodarski časi bolj ugodni in, da bo ženska košarka pridobila na popularnosti.

Damir Grgič, trener Levega brega:


Zahvalil bi se vsem tistim, ki so glasovali zame, kar malce presenečen sem koliko glasov sem dobil. Ženska košarka si zasluži spektakel in pričakujem, da to tudi bo in, da bodo imela vsa dekleta priložnost prikazati svoje znanje v drugačni luči kot na resnih tekmah. Zato pozivam vse ljubitelje košarke, da se nam pridružijo, ker sem prepričan, da ne bodo razočarani.

Nika Barič, košarkarica Levega brega z največ glasovi:


Obljubim lahko le, da se bomo potrudile po najboljši močeh, da bi zadovoljile vse tiste, ki so glasovali za nas in tiste, ki nas bodo v nedeljo, 9. januarja, obiskali v dvorani Planina v Kranju. Dan slovenske ženske košarke je vsako leto boljši, zato pričakujem pravi spektakel, obenem pa iz izkušenj z ŽKK Triglav vem, da bo dobro organiziran.

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / EuroBasket 2013

KD Ježica vabi vse ježiške igralce, njihove sorodnike in nekdanje...

03.06.11 / Ženske reprezentance

Druga skupina kandidatk za nastop v kadetski reprezentanci je, tako...

19.05.11 / Sodniki in komisarji

Na četrtkovi izredni skupščini Združenja košarkarskih...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011