02.01.2011 / Dan SLO košarke

S tekmo najboljših košarkarjev Lige Telemach se je v ljubljanski dvorani Stožice zaključil še 19. Dan slovenske moške košarke. Po spektakularnem uvodu so na koncu s 105:101 Domači ugnali Tujce.

ALL-STAR TEKMA KOŠARKARJEV LIGE TELEMACH

DOMAČI : TUJCI 105:101 (33:24, 23:28, 29:21, 20:28)

FOTOGALERIJA TEKME

Kot se za revijalno tekmo spodobi, na srečanju ni manjkalo atraktivnih potez ter humornih vložkov vseh udeležencev. Tuji košarkarji so po uvodnih desetih minutah zaostajali za devet točk (33:24), a so slednji do polčasa približali na vsega štiri točke zaostanka.

Podobna je bila situacija tudi v drugem polčasu, ko je imela ekipa Domačih deset točk naskoka (85:75), ki pa jih varovanci Aleksandra Džikića niso uspeli nadoknaditi.

V vrsti Jureta Zdovca je bil s 16 točkami najuspešnejši Dražen Bubnič iz domžalskega Heliosa, s po ducat točkami pa sta mu sledila Krkina Edo Murič ter Smiljan Pavič. Na drugi strani se je najbolje odrezal njun klubski soigralec Christopher Booker, ki je bil z 22 točkami tudi najboljši strelec srečanja.

Kljub porazu pa iz vrst tokratnih poražencev, po izboru prisotnih novinarjev, prihaja najkoristnejši košarkar. To je postal Olimpijin Kevinn Pinkney, ki se je sicer med samo tekmo povzpel tudi na sam Olimp pri Adeccovem metu za tri točke.

Kevin Pinkney, MVP tekme:
"Zelo sem se zabaval, temu pa so namenjene tudi takšne tekme. Upam, da so gledalci uživali v moji predstavi."

Smiljan Pavič, košarkar ekipe Domači:
"Tekma je bila sproščena. Upam, da so gledalci uživali, mi smo poizkušali narediti nekaj lepih akcij in mislim, da nam je tudi uspelo. Na koncu smo bili vsi zadovoljni."

Vlado Ilievski, košarkar ekipe Domači:
"Vsak All-star je tako bolj sproščen. Pokazali smo nekaj lepih akcij, veseli pa smo, da je zmaga ostala pri Domačih."

Marque Perry, košarkar ekipe Tujci:
"Zabavali smo se. Vse skupaj je bilo tokrat samo za gledalce. Užival sem, najbolj pa me veseli, da so uživali gledalci."

Avtor: KZS
05.01.11 / Dan SLO košarke

Po neposrednem prenosu Dneva slovenske moške košarke, ki se je v...

03.01.11 / Dan SLO košarke

Dan slovenske moške košarke, ki se je 2. januarja 2011 odvijal v...

03.01.11 / Dan SLO košarke

Fotografski objektiv Aleša Fevžerja je prvo nedeljo v januarju...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011