02.01.2011 / Dan SLO košarke

Snidenje slovenskih košarkarskih legend je v dvorani Stožice znova obudilo čase, ko je Slovenija stopala tudi na samostojno košarkarsko pot. Košarkarski asi so dokazali, da rokovanja z oranžno žogo ter preciznosti iz svojih najboljših časov še niso pozabili.

MOBITELOVA TEKMA LEGEND
 
BELI : ZELENI 87:57
 
Medtem ko so ekipo legend v beli športni opravi tvorili nekoliko mlajši, z izjemo Gorana Jagodnika, nekdanji slovenski igralci, se je v zelenih dresih zbralo moštvo, ki se je 20. maja 1992 na prvi uradni tekmi slovenske izbrane vrste. Slednja je tedaj v športni dvorani Slovenske Konjice s 74:93 klonila proti Hrvaški.

Tekmo, ki se je odigrala v dveh polčasih s po 20 minutami, sta začeli brez pretiranih rezerv. Srečanje Mobitelovih legend 90' – 99' se je razživelo že na samem začetku, prvi reprezentanti v belih dresih pa so svoje nasprotnike začeli treti v zadnjih petih minutah prvega polčasa.

Da še vedno lahko visoko letita, sta z zabijanji pokazala Boris Gorenc (19 točk, 7 skokov, 6 podaj) ter Slavko Kotnik (11 točk), medtem ko so z natančnimi meti iz razdalje zbrane gledalce navdušili Darko Mirt (11 točk), Teoman Alibegovič (8 točk, 4 skoki) ter Peter Vilfan (10 točk). V zelenem dresu jim je kljuboval le trener Uniona Olimpije Jure Zdovc, ki je ob 11 točkah podelil še tri podaje, a je bil na koncu s svojimi soigralci primoran priznati premoč Belim (87:57).

Slavko Kotnik, Beli - legende:
"Kot vidite smo še vedno v akciji. Po končani karieri smo ostali v košarki, še vedno se udeležujemo veteranskih evropskih in svetovnih prvenstev. Na srečo nam zdravje tovrstne dogodke še vedno dopušča."

Jure Zdovc, Zeleni - legende:
"Verjetno ta tekma ni bila za oči gledalcev, vsi so namreč v letih. Sicer sem vesel, da smo se zbrali z nekdanjimi igralci in popestrili dogajanje v Stožicah."

Avtor: KZS
05.01.11 / Dan SLO košarke

Po neposrednem prenosu Dneva slovenske moške košarke, ki se je v...

03.01.11 / Dan SLO košarke

Dan slovenske moške košarke, ki se je 2. januarja 2011 odvijal v...

03.01.11 / Dan SLO košarke

Fotografski objektiv Aleša Fevžerja je prvo nedeljo v januarju...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011