24.11.2010 / Liga Telemach

Košarkarji Maribora Messerja so v nedeljo prišli do druge zmage v Ligi Telemach, saj so v domači dvorani premagali Geoplin Slovan. Devet točk je zbral tudi Aljoša Remus, ki pa je zablestel predvsem na prejšnji tekmi proti Parkljem, po kateri je skupaj s Salihom Nuhanovićem postal tudi MVP-kroga. V intervjuju nam je povedal kakšna ekipa je Maribor Messer ter kaj je k igri doprinesel Elvis Kadić, ki se je vrnil po poškodbi.

 
 
 
Maribor Messer je prvo zmago v Ligi Telemach dosegel v 5. krogu, ko je s kar 48 točkami razlike ugnal Parklje, česar ni pričakoval nihče. Kaj se je dogajalo?

Take razlike nismo pričakovali niti mi, saj imajo Parklji kljub petim porazom dobro ekipo, na katero smo se zelo dobro pripravili. Verjetno je bil to tudi ključ do dejstva, da smo od prve minute igrali zelo dobro in po nekaj zadetih trojkah hitro povedli z večjo razliko. Potem smo to le še nadaljevali in stopnjevali.

Kljub temu pa se je zmaga napovedovala že nekaj časa...

Res je, tri tekme smo bili čisto blizu, saj smo za las izgubili proti Hopsom, Heliosu in Zlatorogu, a enostavno v končnicah nismo imeli sreče, ki bi jo potrebovali. Zdaj smo na zadnjih dveh tekmah pokazali pravi obraz in to je botrovalo dobremu rezultatu.

Dober teden za Parklji ste ugnali še drugo ljubljansko ekipo - Geoplin Slovan-, ki velja za eno boljših ekip Lige Telemach. To pomeni, da Maribor Messer postaja izredno močno moštvo?

Uspeh proti Parkljem nam je dvignil samozavest in proti Geoplinu Slovanu, ki nas ni podcenjeval, je bilo zato lažje igrati, tako da smo lahko pokazali kaj znamo. Tekmo za tekmo se dvigujemo in formo lahko potrdimo proti LTHCastu Mercatorju, ki nas čaka v soboto. Cilj je še vedno liga za prvaka, ali je dosegljiv, pa bo pokazal čas.

Kakšna ekipa je Maribor Messer?

To je odvisno od tekme in tekmeca. Proti Parkljem smo denimo zadeli ogromno trojk (16), proti Geoplinu Slovanu pa smo jih vrgli le trinajst. Vseeno bi dejal, da smo najbolj nevarni iz zunanjih položajev.

Na zadnjem srečanju Lige Telemach se je ekipi po poškodbi pridružil Elvis Kadić - kaj je prinesel k igri?

Njegova prisotnost se zelo pozna, predvsem pri rotaciji igralcev na igralnem mestu krila in krilnega centra. Vsi smo veseli, da se nam je lahko pridružil, saj lahko s svojim znanjem in izkušnjami le pomaga.

V katerem klubu ste se doslej najbolje počutili?

Trenutno se nedvomno najbolje počutim pri Mariboru Messserju, kjer so zadeve urejene tako kot morajo biti. Izredno sem zadovoljen tudi, ker mi uprava in trener zaupata, zato ni težko igrati."
 
Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011