05.11.2010 / Liga Telemach

Tako pravi MVP 3. kroga Lige Telemach Primož Brolih, domačin, ki pri Maribor Messerju igra zadnje tri sezone, poprej pa je nosil tudi dres Zlatoroga, s katerim se bodo izbranci Slobodana Rmuša pomerili v soboto. "Težave imamo predvsem s skokom," je v intervjuju za www.kzs.si sporočil 29-letni in 185 cm visoki branilec, ki je v svoji karieri nosil še drese Maribora Ovnov, Benston Zagreba, Zlatoroga, Doukasa, Albacompa ter Rogle.

 

Lige Telemach niste začeli najbolje, saj ima Maribor Messser tri poraze s treh tekem. Kaj je vzrok temu?

"Prva tekma ni realen pokazatelj naše moči, oziroma igre, ki ni bila kolektivna. Naslednja dva obračuna sta bila bistveno boljša, saj smo bili do zadnjega trenutka blizu uspeha, a nam je na koncu zmanjkalo tudi nekaj sreče. Težave imamo predvsem s skokom, ki je eden poglavitnih elementov v košarki, na Polzeli smo imeli denimo kar 23 skokov manj kot Hopsi, proti Heliosu pa 12. Kljub vsemu se forma izboljšuje in upam, da bo na naslednjih tekmah prerasla tudi v zmage."

Koliko se pozna odsotnost Bojana Jovanovića in Elvisa Kadića, ki sta bila, oziroma sta še poškodovana?

"Zelo se pozna. V pripravljalnem obdobju smo igrali skupaj in se uigravali, Jovanović in Kadić sta bila izredno pomembna igralca, saj sta bila v Maribor pripeljana kot nosilca, zdaj pa nista mogla igrati. Jovanović se je sicer vrnil že na tekmi proti Heliosu, medtem ko se Kadić do petega kroga zagotovo ne bo, upam pa, da se nam bo lahko priključil čim prej."

Kakšne so ambicije kluba?

"Še vedno je cilj liga za prvaka, čeprav vemo, da je za to vse manj možnosti, saj je Liga Telemach v tej sezoni krajša kot po navadu. Do konca rednega dela imamo tako samo še 13 tekem in vsaka je lahko odločilna. Dali bomo vse od sebe, da bi zmagali na vsaki tekmi in se poskušali uvrstiti med najboljših šest ekip tega dela."

Koliko močnejša je Liga Telemach v primerjavi s 1. B SKL?

"Razlika v kakovosti je kar velika. V Ligi Telemach imajo vse ekipe odlične igralce in izvrstne trenerje, ki s sleherno taktično zamislijo lahko obrnejo potek igre in ekipo pripeljejo do zmage. V 1. B SKL je tempo igre počasnejši, manj je tudi fizične košarke."

Kako ste zadovoljni s svojimi predstavami?

"Osebno sem zadovoljen, a to zdaj ni tako pomembno. Tisto kar šteje so zmage, ki pa jih do zdaj ni bilo in upam, da bo v prihodnje drugače. Obenem si želim tudi, da bi k zmagam pripomogel tudi moj vložek."

Kakšna so pričakovanja pred tekmo z Zlatorogom?


"Proti izbrancem Aleša Pipana smo odigrali tudi pripravljalno tekmo, ki smo jo sicer izgubili, zaradi česar se ne obremenjujemo preveč, saj so pripravljalne in ligaške tekme kot dan in noč. Na Zlatorog smo se dobro pripravili in upam, da bomo pravi in bomo odigrali dobro, predvsem pa s čim manj nihanji. Verjamem tudi, da nas bo publika prišla vzpodbujati v vsaj tolikšnem številu kot je bilo to proti Heliosu, kar nam bo še dodatno pomagalo k uspehu."
Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011