28.10.2010 / Liga Telemach

Matej Venta v novi sezoni Lige Telemach v dresu Hopsov dosega 15,5 točke in 5,5 skoka na tekmo, a svojo igro zaenkrat označuje zgolj kot solidno. Ambiciozni Dolenjec namreč računa na še boljšo formo v nadaljevanju zanimive lige, v kateri imajo po njegovem mnenju Hopsi priložnost za visoko uvrstitev. Preberite si pogovor z enim izmed dveh MVP-jev 2. kroga Lige Telemach!

 
 
Kako zadovoljni ste s svojo igro v novi sezoni?

"Moj učinek je soliden, še bolj pa sem zadovoljen z zmagama, ki smo ju dosegli v prvih dveh krogih. V nadaljevanju pričakujem še boljše igre, saj pravo formo še lovimo, smo pa zaenkrat zadovoljni, kar je izredno pomembno."

V 3. krogu odhajate na težko gostovanje v Laško, kjer se boste v petek, 29. oktobra, ob 19.30, pomerili z Zlatorogom. Kaj pričakujete?

"To bo zagotovo težka tekma, saj je Zlatorog doma vedno nevaren. Ima mlado, poletno ekipo, ki ji dirigirata izkušena Miha Čmer in Vladimir Panič, za dobro okrepitev pa se je izkazal tudi srbski center Saša Mijajlović. Ustaviti moramo met za tri točke Laščanov, njihov hiter prehod v napad ter igrati potrpežljivo. V kolikor nam bo vse to uspelo, potem se lahko nadejamo novih in izredno pomembnih dveh točk."
 
Kako opisujete minulo sezono, pred katero ste se iz Češke vrnili h Krki, nato pa podpisali pogodbo s Hopsi?

"V Nymburku nisem bil zadovoljen z vlogo, ki mi je bila namenjena, stvari so se spremenile, zaradi krize pa ni bila več tako zanimiva niti pogodba, ki smo jo predčasno prekinili. V rokah sem imel že "plan B", ponudbo grškega Rodosa, a se je prestop izjalovil. Trener Krke, Aleksandar Džikić mi je omogočil, da treniram v Novem mestu in z vodstvom kluba smo se odločili za podpis enomesečne pogodbe, kasneje pa je na moj naslov priromala ponudba Hopsov, ki sem jo z veseljem sprejel. Vedel sem, da gre za ekipo, ki ima pomembno vlogo v slovenski košarki, predvsem pa za klub, ki ima ambicije."

Med Novim mestom in Polzelo niti ni toliko razlike, obe mesti namreč živita za košarko. Kako se to čuti?

"Res je, v obeh krajih je košarka šport številka ena in v obeh se za njo živi, morda pa se to še bolj čuti na Polzeli, saj gre za manjše mesto. Tako Krka kot Hopsi imata vedno polno dvorano in, če bi bilo tako povsod, bi Ligo Telemach v trenutku dvignili na še višjo raven."

Glavna razlika Hopsov je, da v njej v novi sezoni ni več Shawna Kinga, daleč najkoristnejšega igralca Lige Telemach 2009/10. Kako se to občuti?

"Ko je bil Shawn še na Polzeli, je igra veliko bazirala na njemu, zdaj pa imamo v ekipi več igralcev, ki so nevarni za koš, kar je težje za tekmece in dodaten plus za nas. Brez dvoma je King odličen igralec in tudi naša igra bi verjetno izgledala drugače, če bi bil še vedno z nami, a mislim, da smo njegov manjko dobro zapolnili."

Kakšen je trener Tonči Mašina, ki je Slovencem še dokaj nepoznan?

"Je zelo dober trener, ki je vzpostavil popolnoma drug sistem igre kot smo ga igrali v minuli sezoni. Ljudje bi pričakovali, da bo igra, glede na to, da gre za večinoma enako ekipo, takoj na višjem nivoju, a temu ni tako,  zaradi drugega načina igre potrebujemo še nekaj časa. Mašina od nas pričakuje veliko, je zahteven in določa veliko število treningov."

Kam se lahko zavihtijo Hopsi in kdo je favorit Lige Telemach?

"O končnih ciljih pravzaprav ne razmišljamo veliko, vendar si jih postavljamo tekmo za tekmo, na vsaki pa si želimo zmage in še boljše košarke. V najožji krog favoritov bi postavil Krko in Union Olimpijo, slednja je, če bo do konca sezone obdržala enako ekipo, glavni favorit za naslov prvaka. Za njima se bo bil oster boj za preostala mesta, saj je liga precej izenačena, možnosti za visoke uvrstitve pa imajo po mojem mnenju tudi Helios, Laško, šentjur in Hopsi. Med temi ni ekipe, ki bi posebej izstopala."
Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011