27.10.2010 / Liga Telemach

MVP 2. kroga Lige Telemach, Dejan Hohler, je eden tistih slovenskih košarkarjev, ki so se v Ligo Telemach vrnili z željo po dokazovanju, za kar bo imel 24-letni branilec odlične možnosti v Šentjurju, kateremu se je pridružil zaradi ambicioznosti kluba in interesa trenerja Damjana Novakovića. Kot sam pravi, so s soigralci dovolj motivirani, da ponovijo minulo sezono, ki je bila za Šentjur več kot izjemna.

 
 

Na prvi tekmi ste imeli statistični indeks 16, na drugi 23. Kam lahko seže trenutna forma?

"Želim si, da bi bile moje predstave tekmo za tekmo vedno boljše, ob tem pa upam, da bom v najboljši formi ko bo tudi najbolj potrebno, se pravi v Ligi za prvaka, ki je tudi naš cilj. Moja naloga je, da čim bolje organiziram igro ekipe in s tem prispevam k dobrim rezultatom, upam, da mi bo to uspevalo še naprej."

Kako to, da ste se odločili za vrnitev v Slovenijo, kjer niste igrali že od sezone 2006/07?

"Trenutna situacija v Grčiji je zelo slaba, igralci še vedno stavkajo, liga se ne igra kot bi se morala. To je glavni razlog, da sem odšel od tam, v Slovenijo pa sem se vrnil, ker se želim ponovno dokazati, mislim, da me je javnost kar malce pozabila. Ker je trener Damjan Novaković pokazal velik interes, da me želi v svoji ekipi, smo se hitro dogovorili."

Ste zadovoljni s sestavo ekipe?

"Mislim, da je ta dobra, poleg mene sta se Šentjurju pridružila izkušeni Ivan Držić, ki že vrsto let igra v Ligi Telemach in Dwayne Keith Harmason, ki se je odlično ujel, z izkušnjami pomagata še Teo Šimović in Blaž Ručigaj, Tadej Ferme dobrio napreduje, enako Milan Sebič, ki ga poznam še iz vrst reprezentanc mlajših starostnih kategorij. Trening za treningom napredujemo, atmosfera pa je odlična, o čemer pričajo tudi rezultati, a vseeno mislim, da lahko igramo še bolje."

Šentjur je v minuli sezoni Lige Telemach prišel do zgodovinske uvrstitve, menite, da jo lahko ponovi ali celo še izboljša?


"V Šentjurju se pričakuje, da se bo ponovila minula sezona, zaradi česar smo vsi še bolj motivirani in to je bil tudi eden izmed razlogov, da sem se odločil za podpis pogodbe s tako ambiciozno ekipo. Mi se borimo in treniramo za to, da bi se uspeh ponovil, izboljšanje tega pa bi bilo nasploh nekaj izjemnega. Liga Telemach je v tej sezoni precej izenačena in mislim, da bodo odločale malenkosti. V prednosti bodo tiste ekipe, ki doma ne bodo izgubljale."

V soboto, 30. oktobra, boste ob 20.00 v gosteh zaigrali proti LTHCastu. Kakšna je vaša napoved?

"Tako kot na vsako tekmo, se bomo tudi na to dobro pripravili in za zmago naredili vse. Če bo to dovolj, bomo še videli, dejstvo pa je, da imamo v naslednjih štirih krogih tri gostovanja (v 5. krogu je Šentjur prost, op. a.) in že uspešen začetek igranja v gosteh bi pomenil veliko."


 
 
 
Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011