14.10.2010 / Liga Telemach

Trenerji najmočnejših slovenskih moških klubov, ki so del rednega dela Lige Telemach, so na novinarski konferenci v ljubljanskem City hotelu spregovorili o ciljih in načrtih svojih ekip v jubilejni, dvajseti sezoni. Ta se s tekmo med Maribor Messerjem in Elektro začenja že v soboto, 16. oktobra, ob 18.00 in se uro kasneje nadaljuje z ostalimi obračuni.


KMALU BO ZAŽIVELA TUDI NOVA SEZONA IZREDNO PRLJUBLJENE KOŠARKARSKE IGRE BASKETVOICE, V KATERI JE BILO ŠTEVILO SLOVENSKIH UPORABNIKOV IN NJIHOVIH EKIP V PRVI IZVEDBI REKORDNO.
 
TUDI TOKRAT SE BOSTE LAHKO VSI UPORABNIKI BORILI ZA MIČNE NAGRADE IN NAZIV NAJBOLJŠEGA MENEDŽERJA V LIGI TELEMACH!

Aleš Antauer, predsednik Združenja klubov Lige Telemach:

"Liga je v svoji jubilejni dvajseti sezoni nekoliko drugačna, saj nihče ne izpade, kar je dobra priložnost za trenerje in mlade igralce. Dobro je tudi, da je v Ligi Telemach več slovenskih igralcev, zaradi česar menim, da bo ta bolj privlačna za gledalce, predvsem na lokalnih derbijih. Vsem trenerjem želim čim manj stresno sezono, klubom pa v času te gospodarske krize privarčevanje slehernega evra, da bi jih več ostalo za delo z mladimi."

Rado Trifunović, trener Heliosa:

"Ekipa Helios Domžal je sestavljena na novo in, ker gre za mlado ekipo, je težko govoriti o ciljih in pričakovanjih. Želimo si biti v vrhu, kar bo zagotovo težko, je pa to nek merodajen cilj. V prvem krogu na Polzelo, kjer so Hopsi vedno neugoden tekmec, prihajamo brez Marka Lekića, ki se je nekoliko poškodoval in upam, da bo čim prej zdrav."

Damjan Novaković, trener Šentjurja:

"Cilj Šentjurja je uvrstitev v Ligo za prvaka, a se v klubu vsi skupaj zavedamo, da bo ta naloga vse prej kot lahka. V novi sezoni, na katero se dobro fizično in psihično pripravljamo, smo ostali brez nekaterih pomembnih igralcev. Menim, da se bodo v boj za vrh vključile vse ekipe, tudi Parklji, s katerimi igramo prvo tekmo in sicer v Ljubljani, kjer so vedno izjemno nevarni."

Jure Vidmar, pomočnik trenerja Parkljev:

"Cilji Parkljev ostajajo nespremenjeni in so jasni že od nekdaj, to je razvijanje mladih igralcev, kar je v teh časih še posebej pomembno. Z mladimi košarkarji in izkušenima Juretom Erženom ter Dariem Krejićem bomo poskušali vsako tekmo zmagati ter ponoviti lanski dosežek in se uvrstiti v Ligo za prvaka. Ker se košarka igra zaradi gledalcev na domačih tekmah ne želimo razočarati in si želimo zmagovati, vemo pa, da bo to zelo težko."

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

"Barko Geoplina Slovana želimo v novi sezoni Lige Telemach brez večjih turbulenc in stresov popeljati do Lige za prvaka, kar je tudi osnovni cilj. Z mojim prihodom in z nekaj okrepitvami se je sestava našega moštva glede na minulo sezono zelo spremenila, priložnost pa želimo ponuditi trem mladim igralcem in še trem, ki so bili prej nekoliko zapostavljeni. Zavedam se, da bo prav zaradi te mladosti, najstarejši je Dalibor Đapa s 25 leti, veliko nihanj, menim pa, da bo naša ekipa najboljša po novem letu. Ne bomo se obremenjevali s tekmeci, temveč le sami s sabo, bomo pa se potrudili, da zmagamo že prvo tekmo proti LTHCastu Mercatorju."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Veliko igralcev ima pogodbe še z minulih sezon, tako da bodo imeli priložnost, morda celo zadnjo, da pokažejo koliko so vredni v slovenskem prostoru. Mladi morajo namreč nekaj narediti, da si pridobijo možnosti za igranje, je pa tudi res, da je vrhunskih mlasih igralcev vsako sezono manj. V novi sezoni so nas zapustili štirje košarkarji, od katerih je en Miljan Goljović, ki je postal športni direktor kluba, so pa Zlatorog okrepili Vladimir Panić, Saša Mijajlović, Luka Lapornik in Maj Kovačevič. Prvi cilj ekipe je zagotovo uvrstitev v Ligo za prvaka, v njej pa se lahko v sestavah moštev veliko spremeni. Tekem bo v tej sezoni malo, a je potrebno biti prav zaradi tega še posebej osredotočen na vsakem srečanju."

Tonči Mašina, trener Hopsev:

"Sestava ekipe je skoraj identična tisti z minule sezone, s tem, da nas je zapustil Shawn King, namesto katerega smo v zadnjih dneh pripeljali Denisa Vrsaljka. Pri napovedi ciljev bi bil še kako previden, saj so v ligi velikokrat prisotna presenečenja, favoriti nekoliko padejo, tisti z dna lestvice pa mnogokrat presenetijo. Na prvi tekmi je vedno prisoten določen krč, še posebej, če igraš doma in se želiš dokazati, a upam, da tokrat temu ne bo tako, je pa Helios v določeni prednosti, saj je nekoliko bolj sproščen, saj je sezono že začel z dvema tekmama na evropskem nivoju."

Dušan Hauptman, trener Elektre:

"Po enem letu se vračam na trenersko mesto, česar sem si zelo želel, saj sem pogrešal to tenzijo. Kljub temu, da je Elektro zaradi raznih razlogov zapustilo nekaj igralcev, pa je naša prednost ta, da zelo opazne menjave ekipe ni bilo. Z njo sem zelo zadovoljen, predvsem zaradi delovnih navad, želja in ambicij, zaradi katerih pričakujemo visoko uvrstitev. Liga Telemach bo v novi sezoni zelo izenačena, zato nimam svojega favorita, tudi Maribor je denimo kot novinec v ligi popolnoma enak vsem drugim moštvom."

Gašper Potočnik, trener LTHCasta Mercatorja:

"Igralski kader LTHCast Mercatorja se je kar spremenil, saj so ekipo v primerjavi z minulo sezono zapustili poemmbni igralci, oziroma nosilci igre, v Škofjo Loko pa smo pripeljali nekaj obetavnih slovenskih košarkarjev. Mislim, da bomo za vsakega neugoden tekmec in naš cilj je uvrstitev v Ligo za prvaka, kar bo glede na našo mladost, saj v povprečju ne bomo dopolnili niti 20 let, zelo težko. Verjamem, da je naš zaveznik predvsem čas in, da bomo v drugem delu poskušali loviti ostale tekmece."

Slobodan Rmuš, trener Maribor Messerja:

"Maribor Messer je že dve leti zapored novinec, v minuli sezoni v 1. B SKL, zdaj pa v Ligi Telemach. Morda bodo te izkušnje dovolj za igranje v ligi, za katero smo se okrepili z dvema znanima obrazoma, to sta Bojan Jovanović in Elvis Kadić, na igralnem mestu centra smo se okrepili z Ilijo Zolotić, iz Primorca Branika pa se nam je pridružil Marko Cej. Nekateri naši mladi igralci, ki so bili z nami v minulih sezonah, bi zdaj verjetno dobili več priložnosti, a so bili žal nestrpni in so že prej odšli v druge klube ali celo prenehali z igranjem košarke. Cilj Maribor Messerja je konsolidacija ekipe, načrt pa je tak, da bi bili blizu Lige za prvaka. V soboto je pred nami že prvi test, proti stalnemu prvoligašu Elektri, ki jo lahko premagamo, saj smo v zadnjih dveh mesecih dobro delali."


RAZPORED SEZONE


SISTEM TEKMOVANJA


STATISTIKA

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011