13.10.2010 / Liga Telemach

Košarkarski klub Maribor Messer (KK Maribor Messer) je po suvereni osvojitvi naslova prvaka 1. B lige sestavil ekipo za Ligo Telemach, na današnji novinarski konferenci v Dvorani Tabor pa so ekipo tudi predstavili. "Prepričan sem, da sta igralska in trenerska ekipa sestavljeni tako, da smo spodobni doseči zastavljene cilje, uvrstiti se vsaj v sredino lestvice najmočnejše lige. Polni optimizma smo pripravljeni na izzive nove sezone, okrepili pa smo tudi organizacijsko strukturo kluba, in sicer z imenovanjem športnega direktorja Jureta Petiča," je dejal predsednik kluba mag. Andrej Plos.

Igralska zasedba je nekoliko spremenjena, stari ekipi se je pridružilo pet novih igralcev. KK Maribor Messer bo prvo tekmo v ligi Telemach odigral to soboto v Dvorani Tabor proti KK Elektra Šoštanj.

»Naloge uprave kluba bo še naprej stabilno delovanje kluba, tako v finančnem kot organizacijskem smislu,« je še dodal mag. Plos. Za športnega direktorja kluba je bil imenovan Jure Petič, ki je poudaril, da sta vstop v prvo ligo in ostale spremembe v klubu, dale celi ekipi nov zanos. "Želim si, da nam uspe doseči zastavljene cilje in vem, da je v igralski ekipi zmagovalni duh, ki nam bo pomagal pri dosegi najboljših rezultatov," je dejal športni direktor kluba Petrič. Dodal je, da bodo tudi letos nadaljevali odlično delo z mlajšimi košarkarji, saj predstavljajo temeljni vir lastnih igralcev v prihodnje.

»Nastop kluba v prvi ligi je zagotovo dober korak k večji prepoznavnosti kluba, zato računamo na podporo domačih navijačev. V Maribor želimo pripeljati kakovostno košarko in s tem povečati število navdušencev košarke v mestu,« je povedal Janez Tomažič, poslovni direktor kluba. Tekme KK Maribor bo v letošnji sezoni popestrila navijaška skupina Tigrice.

Priložnosti se zavedajo tudi v trenerski ekipi, ki jo tudi letos vodi trener Slobodan Rmuš. V pripravljalnem obdobju je klub odigral 8 tekem, rezultati pa so pokazali, da je ekipa dobro pripravljena. "Ekipa, ki smo jo sestavili ima sposobnost se uvrstiti v ligo prvaka, vzdušje je odlično, nove pridobitve, Bojan Jovanović, Elvis Kadić, Ilija Zolotić in Marko Cej pa so ekipo še dodatno okrepile," je dejal trener Rmuš. Trener Rmuš pa je predstavil tudi člansko moštvo, ki se bo borilo za vstop v ligo za prvaka, in sicer so to na položaju beka Primož Brolih, Bojan Jovanović, Mario Leskovar, Tadej Horvat in Marko Cej. Na položaju krila bodo igrali Aljoša Remus, Jure Brolih, Elvis Šarkinović, Elvis Kadić, Matjaž Vezjak in Jan Rožanc. Na poziciji centra pa bosta igrala Davorin Škornik in Ilija Zolotić.

Kapetan ekipe Jure Brolih se strinja, da je daljše pripravljalno obdobje, ki so ga letos imeli dobro, saj so tako okrepili fizično pripravljenost. "Želimo si, da bi nas letos spremljajo čim manj poškodb igralcev. Pripravljeni smo dobro in verjamem, da bomo v ligi marsikomu trn v peti," je dejal kapetan ekipe.

Prva tekma Lige Telemach, ki jo bo KK Maribor Messer odigral to soboto, se bo odvila v Dvorani Tabor s pričetkom ob 18. uri. Vstop je brezplačen!

Avtor: KZS/KK Maribor Messer
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011