08.10.2010 / Liga Telemach

Košarkarski klub Union Olimpija je na današnji novinarski konferenci na kratko predstavil pričakovanja o sledeči sezoni, ki bo zgodovinska, saj se tekme selijo iz legendarnega Tivolija v moderne Stožice. Govora je bilo tudi o sobotni tekmi v Ligi NLB. Na novinarska vprašanja sta odgovarjala glavni trener Jure Zdovc in direktor kluba Janez Rajgelj.

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:
 
"Glede na to, kaj se je dogajalo, je bistveno, da Olimpija obstaja. Stvari tečejo. Lahko rečem, da delamo izredno dobro in da imamo zelo dobro ekipo, ki je konkurenčna. Imamo dovolj igralcev. Tako da sem iz tega stališča zelo zadovoljen, tako s štabom kot z odnosom in pogoji, ki jih imamo. Res, da so te zapleti, a delamo nemoteno. Verjetno bomo zadnji trenutek vedeli, s kom lahko jutri igramo. Moje delo je, da iz vsakega, ki stopi na parket, izvlečem maksimum. Ne glede na to, s katerimi igralci bomo igrali v soboto, imamo vrhunsko moštvo. Naredili bomo vse, da v soboto zmagamo. V Ligi NLB ciljamo na najvišja mesta. Ekipa je nova, kar je težava. Pozno smo se zbrali oziroma se še zbiramo. Uvodne tekme moramo izkoristiti za uigravanje pred Evroligo, ko nas čaka zelo pomembna tekma z Efes Pilsnom."

Janez Rajgelj, direktor Uniona Olimpije:
 
"Tisti igralci, ki bodo registrirani, bodo igrali v soboto. Kakšna številka bo to, bomo videli pred tekmo. Zadev okoli dobro znanih zagat Olimpija ne bo komentirala in jih tudi v nadaljevanju ne bo. Ko bodo zagate rešene, bomo to sporočili tudi uradno. Čas bo pokazal, ali je Olimpija sposobna izpeljati, kar smo si zadali. Verjamem, da so smernice prave in izgovorov v preteklosti ne smemo iskati. Lahko povem to, da nobena letošnja pogodba ne dosega polovice višine pogodb iz prejšnje sezone. Ekipa se je sestavila v ekstremnih razmerah, zato dolgoročnih pogodb ni moglo biti. Nekaj mladih igralcev imamo in upamo, da bo kdo še prišel. Če bomo peljali v tej smeri, kot je mišljeno, bomo imeli pred začetkom naslednje sezone drugačno sliko. Ogrodje bo namreč ostalo,morali pa ga bomo le dangraditi. Ne glede na vse nas jutri čaka velik dogodek, saj se prvič selimo v prelepo novo dvorano, ki nam jo lahko zavida marsikateri večji evropski klub. Ponosni smo, da nam pripada ta čast in potrudili se bomo odlične pogoje v prihodnosti izkoristiti po najboljših močeh. Infrastruktura nam bo omogočala bolj kvalitetno delo z mladimi, kar je gotove ena izmed klubskih prioritet. Nimamo se pravice pritoževati čez malenkosti, ki v dvorani še niso urejene, saj je že sam obstoj objekta za nas velik korak naprej. Upamo, da bo morebitne začetne nevšečnosti znala potrpeti tudi publika."

Prva uradna tekma Uniona Olimpije v Stožicah bo na sporedu jutri ob 20.00. Na tekmi se obeta tudi bogat spremljevalni program, ki ga bodo tvorili atraktivni akrobati skupine Dunking Devils in nezamenljive Olimpijine Zmajčice. Vstopnice bodo na voljo 2 uri pred tekmo na blagajni pred dvorano, kjer bodo potekali tudi prevzemi sezonskih vstopnic za kupce, ki le-teh še niso prejeli.

Avtor: KZS/KK Union Olimpija
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011