04.10.2010 / Liga Telemach

KK Krka je danes podpisala večletno pogodbo z mlajšim izmed bratov Dragić, Zoranom, ki je pred tem igrali pri Geoplinu Slovanu. Branilec, nekdaj tudi član Ilirije, je bil prvič del članske reprezentance, s katero je ostal vse do zadnjega dni priprav.

Zoran  je kariero začel pri ljubljanski Iliriji, nato pa je odšel k mestnemu tekmecu Geoplinu Slovanu. V članski ekipi je od  leta 2005, v sezonah 2006/07 in 2007/08 pa je igral tudi v NLB ligi. V minuli sezoni je za Geoplin Slovan v slovenski ligi v slabih 30 minutah v povprečju dosegal 15,4 točke, 4,5 skoka in 2 asistenci na tekmo.

Zoran je bil slovenski reprezentant v vseh mlajših kategorijah, letos pa se je s slovensko člansko reprezentanco do zadnjega pripravljal na svetovno prvenstvo, vendar v Turčijo potem ni odpotoval.

Brane Kastelec, predsednik KK Krka:

"Pogajanja za prestop so trajala zelo dolgo, vendar mi ni žal za vloženi čas in energijo. Zoran se je pridružil dvema perspektivnima slovenskima igralcema, Edu Muriču in Mateju Rojcu. V naši prvi ekipi imamo tako kombinacijo več izkušenih igralcev in treh mladih talentov, ki spadajo med najboljše igralce svojih letnikov v Slovenije. Na nas je sedaj velika odgovornost, da upravičimo zaupanje sponzorjev in te igralce razvijemo v vrhunske košarkarje. Imamo pa tudi odgovornost do KZS in do Slovenije, saj sem prepričan, da so to igralci, ki bodo lahko že kmalu pomagali naši članski reprezentančni vrsti."

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011