03.10.2010 / Liga Telemach

Union Olmpija je morala v finalu pripravljalnega turnirja na Poljskem po podaljšku priznati premoč italijanski Montepaschi Sieni (95:91). Igralci trenerja Jureta Zdovca so zaostajali večino tekme, a v zadnji četrtini hrabro ujeli nasprotnika in izsilili podaljšek, v katerem so bili bolj zbrani igralci Siene, saj je Union Olimpija zapravila kar nekaj pomembnih prostih metov.

MONTEPASCHI SIENA : UNION OLIMPIJA 95:91* (46:38) - po podaljšku
Strelci za Union Olimpijo: Markota 13 (9 skokov), Jagodnik 22, Pinkney 10, Gregory 19, Ožbolt 7, Ilievski 15 (12 podaj), Anagonye, Salin 2, Vrkić 2, Špan, K. Lorbek 1.
 
Največ točk je za Union Olimpijo dosegel Goran Jagodnik 22, Kenny Gregory jih je prispeval 19. Vlado Ilievski je bil odličen s 15 točkami in kar 12 podajami. Na drugi strani je David Moss dosegel 22 in Rimantas Kaukenas 18 točk za Sieno. Litovec je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca turnirja.

Olimpijin Goran Jagodnik je bil izbran v idealno peterko turnirja, poleg njega še Brown (Prokom), Kaukenas (Siena), Moss (Siena) in Varda (Prokom).

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:

"Zadovoljen sem s pristopom igralcev in turnirjem. Kljub vsemu bi to tekmo morali zmagati. Skupaj smo zgolj nekaj dni, a vseeno so se prišleki odlično ujeli z ekipo. Še vedno igramo praktično zgolj samo s enim organizatorjem igre in centrom, tako da sem s predstavami zadovoljen. Vseeno bo potrebno v naslednjih tednih popraviti še veliko stvari."

VSE PRIPRAVLJALNE TEKME KLUBOV LIGE TELEMACH

Avtor: KZS/KK Union Olimpija
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011