27.09.2010 / Liga Telemach

Domžalski Helios je pred začetkom nove košarkarske sezone, ki jo s kvalifikacijami za FIBA EuroChallenge začenja to sredo, ob 19.00, na novinarski konferenci predstavil cilje v vseh tekmovanjih ter ekipo, ki je letos še nekoliko mlajša kot v preteklosti.

Uroš Slavinec, predsednik KK Helios Domžale:
 
"Sponzor se je odločil, da bo kljub recesijskim časom še naprej podpiral košarkarki klub. Naše strokovne ocene so, da je to naložba, ki prinaša rezultate in uspeh, tako da se splača držati kontinuteto. Lahko bi rekli, da je košarka v Domžalah usodno povezana z imenom Heliosa in nikakor nismo želeli zapreti teh vrat, je pa seveda res, da je financiranje zahtevnih kolektivnih športov vse težje in težje. Sponzorji, ki smo jih mi imeli in jih še imamo se težje odločajo za enake vsote denarja s katerim podpirajo naš klub ali katerega koli drugega. Vsi vemo in s strahom opazujemo kaj se dogaja z Unionom Olimpijo in računamo, pričakujemo in podpiramo vse tiste ideje v slovenski družbi, ki govorijo v prid temu, da je potrebno zelo hitro urediti finančno sliko ljubljanskega kluba in zagotoviti kontinuiteto najboljši slovenski ekipi za nastopanje v rangu najboljših evropskih tekmovanj. Mi smo v preteklosti s poudarkom na domačih silah gradili po mojem mnenju in mnenju sponzorja zelo lepo zgodbo. Zgodba je doživela vrh in na nek način tudi zaključek, ko smo izpadli iz NLB lige, vendar mi smo globoko prepričani, da se je ta izpad zgodil zaradi spleta okoliščin, ne pa samo zato ker bi mi tako zelo slabo odigrali. Vsaka stvar je običajno za nekaj dobra, za to smo se mi odločili, da ta dogodek izkoristimo za to da se pogovorimo, preanaliziramo zgodovino in skušamo upreti pogled v prihodnja obdobja. Kot ste seznanjeni, je nekaj starejših igralcev zaključilo svojo športno pot, nekaj menjalo klubske barve. Moram reči, da jih pri njihovih odločitvah nismo ovirali, ker smo tudi sami želeli pomladiti ekipo in zadevo zastavili na dolgi rok, v pričakovanju sponzorja, da je samo vprašanje časa, kdaj se bomo spet uvrstili v NLB ligo. Če smo včasih v preteklosti poudarjali željo in potrebo, da je pomemben del ekipe pokrit z zelo domačimi igralci, s tem sem mislil na Domžale, Kamnik, Zasavje in predmestje Ljubljane, se je sedaj naše razmišljanje za prihodnje malce bolj razprlo, torej želimo pritegniti mlade talentirane fante tudi z drugih slovenskih mest in krajev, torej zgraditi ekipo, ki bo bazirana na domačih, slovenskih športnikih, ki jih bomo dopolnjevali s pozicijami kjer bo to nujno potrebno, vendar želimo zadržati ta slovenski navdih in vzpostaviti spet eno dolgoročno vizijo in pogled za naprej. Torej sponzor ni postavil direktorju kluba in prvemu trenerju pištole na sence, s tem da hočemo v eni sezoni nazaj v NLB ligo, v enem krajšem času pa sponzor seveda to zahteva."

Lado Gorjan, direktor KK Helios Domžale:

"Predsednik je več ali manj povedal bistva, kako se bomo razvijali naprej,  oz. lahko rečemo, da gremo mi letos v novo zgodbo. Imeli smo obdobje ene lepe zgodbe, ki se je žal letos končala, delo, ki smo ga do sedaj pokazali kaže da lahko ta zgodba zopet govori o enem uspehu. Absolutno želimo letos  s to mladostjo, ki jo imamo vrniti nazaj v dvorano energijo, borbo, agresijo, ki nam je morda pričela malo upadati z minulimi igralci. Vemo da to znajo gledalci ceniti, mislim, da to sposobni narediti vsak trenutek na terenu. Imeli smo kar nekaj pripravljalnih tekem, kar pokaže, da to energijo lahko prenesemo na to, da lahko premagujemo tudi boljše ekipe, verjetno veste, da smo premagali kar nekaj zvenečih imen, med drugim tudi Partizana. Jasno po drugi strani tudi pove, da je ekipa mlada, da bodo tudi neugodni trenutki, da bodo tudi nihanja in se lahko zgodi , da bo kakšna tekma odigrana v krču. Ta ekipa ima v povprečju dobrih 21 let, zato dejansko potrebuje ob podpori izkušenih igralcev, tudi razumevanje in strpnost. Imamo višino, zagnanost, tako da se za našo košarko ni potrebno bati."

Rado Trifunović, trener KK Helios Domžale:

"Imamo mlado, talentirano ekipo, ki potrebuje čas. Prostejov je dobro organizirana ekipa. Glavna prednost te ekipe je da so že tretje leto skupaj in so uigrani, zamenjali so le dva igralca. Naša želja je da bomo z veliko borbe in želje prikazali naš maksimum in s tem maksimumom je tudi naša želja, da se uvrstimo v nadaljne tekmovanje. Rad bi poudaril da imamo v ekipi dva igralca iz prejšnje sezone, pripeljali smo par izkušenih igralcev, poleg tega pa imamo v naši ekipi sedem reprezentantov in sicer: Jure Besedič, Andreas Person, Aljaž Korošec, Marko Vranjković, Urban Gorjanc, Tomaž Bolčina in Klemen Prepelič."

Domen Žerak, kapetan Heliosa Domžale:

"Poskušali bomo narediti vse, da napolnimo dvorano. Igrali bomo agresivno v obrambi, metali se bomo po celem igrišču, tako, da bomo igrali tisto košarko, po kateri smo bili včasih v Domžalah znani. Prihajalo bo tudi do napak, smo mlada ekipa, saj imamo 10 mladih igralcev. Kot je rekel že trener potrebujemo malo razumevanja, sigurno pa bomo poskusili vsako tekmo odigrali maksimalno, kolikor se bo dalo."


V prodaji so letne vstopnice za sezono 2010/11 in sicer po ceni 60 €. Za nakup vstopnice lahko pokličete sekretarja kluba Andreja Pustotnika na tel: 051 394 469. Vstopnice boste lahko kupili tudi pred začetkom kvalifikacijske tekme v sredo 29.09.2010.
Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011