21.09.2010 / Liga Telemach

Glavni akterji slovenskega Superpokala so na novinarski konferenci v City hotelu predstavili cilje pred prvo odločitvijo sezone, ki bo na sporedu v sredo, 22. septembra, ob 18.00, v dvorani Tabor. Zagotovite si vstopnice že zdaj in bodite del prve velike tekme obeh ekip v novi sezoni.

IZJAVE Z NOVINARSKE KONFERENCE:

Roman Volčič, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:

"Reprezentančna akcija je končana, začenja pa se pestra klubska sezona, ki je že postregla z nekaj presenečenji pri ali po žrebu. Čaka nas nekoliko drugačna liga, po kateri to sezono nihče ne bo izpadel, pričakujem pa, da bo še bolj zanimiva in, da bo priložnost za igro dobilo še več mladih košarkarjev. Mnogi se še spomino finala minule sezone Lige Telemach in upam, da bomo na slovenskem Superpokalu, to sredo v Mariboru, videli podobno zanimivo tekmo."

Janez Tomažič, poslovni direktor KK Maribor:

"Pri Košarkarskemu klubu Maribor smo veseli, da se po letih suše vračamo v Ligo Telemach in tako na zemljevid slovenske prvoligaške košarke, ter, da pri nas odpiramo klubsko sezono. Trudimo se, da bi tekmo pripravili na vrhunskem nivoju, imeli pa bomo tudi dober spremljevalni program, ki bo zanimiv za gledalce. Poleg Krke in Uniona Olimpije se bodo predstavile mlajše selekcije in plesno-navijaška skupina Tigrice, ter še nekaj preostalega, kar naj še ostane skrivnost."

Aleksandar Džikić, trener Krke:

"Superpokal je priložnost, da odpremo novo sezono in jo tudi uspešno nadaljujemo. Naša postava še ni dokončna, enako je tudi pri Unionu Olimpiji in tako je tokrat najbolj pomembno, da tekmo končamo zdravi in, da slovenski košarkarski javnosti predstavimo nove igralce."

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:

"Superpokal je morda za nas prišel v nekoliko nerodnem času, a to še ne pomeni, da ne bomo dali vsega od sebe. Imamo nekaj drugih težav, zaradi katerih se ne moremo ukvarjati z zadevami, s katerimi bi se morali. Imamo igralce, ki trenirajo in dajejo svoj maksimum, tudi izkušene košarkarje, ki imajo ime in znanje, s tem pa zagotovo ne bodo pustili, da ne bi prišlo do kakšnega večjega presenečenja. S tem ne govorim o porazu, saj je Krka nedvomno v določeni prednosti, ampak o želji po dokazovanju, da smo delali dobro."

Dragiša Drobnjak, igralec Krke:

"V imenu igralcev lahko povem, da ne bo nobenih izgovorov, saj je to boj za prvo lovoriko. Res je, da gre za pripravljalno obdobje, v katerem ni poudarka ne strelski in napadalni formi, a si vseeno želimo zmage in s tem uspešnega začetka nove sezone."

Goran Jagodnik, igralec Uniona Olimpije:

"Tudi mi si izjemno želimo prve lovorike, čeprav se trenutno še zbiramo, tudi jaz sem, zaradi reprezentance prišel pozno. Smo v fazi kompletiranja ekipe, čeprav se ena tekma lahko odigra tudi s šestimi ali sedmimi igralci, ki bi morali dati vse od sebe in tekmo zmagati. Prvič v karieri bom igral slovenski Superpokal in zato si še bolj želim te lovorike, ki bi bila za Union Olimpijo velikega pomena."

SLOVENSKI SUPERPOKAL 2010 (MARIBOR)

Dvorana Tabor, sreda, 22. septembra, ob 18.00:
KRKA : UNION OLIMPIJA

DELEGACIJE

NAKUP VSTOPNIC

Tekmo si boste lahko v živo ogledali tudi na TV Slovenija 2! 


Organizacijo slovenskega superpokala 2010 je KK Maribor prejel, kot je to običaj, kot prvak 1. B SKL. Več o dogajanju v dvorani Tabor, kjer vam zagotovo ne bo dolgčas, boste lahko izvedeli nekoliko kasneje.

ZGODOVINA SLOVENSKEGA SUPERPOKALA

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011