16.09.2010 / Liga Telemach

S tekmo slovenskega superpokala med Krko in Unionom Olimpijo, ki bo na sporedu v sredo, 22. septembra, ob 18.00, se začenja nova klubska sezona slovenske košarke. Na novinarski konferenci v Mariboru so organizatorji predstavili projekt ter program, ki mu bomo priča v dvorani Tabor.

SLOVENSKI SUPERPOKAL 2010 (MARIBOR)

Dvorana Tabor, sreda, 22. septembra, ob 18.00:
KRKA : UNION OLIMPIJA

DELEGACIJE


Andrej Plos, predsednik KK Maribor:

"Maribor je užival v šestdesetih letih v vrhunski košarki, v 70' in 80' je igral v drugi ligi, ki je bila vseeno naporna, v 90' smo imeli dva prvoligaša, zadeve pa so se končale kot so se. Z boljšim načinom upravljanja kluba smo zdaj spet prestopili v Ligo Telemach in organizacija Superpokala je nova stopnička v klubski zgodovini."

Anže Blažič, predstavnik KZS za odnose z javnostmi:

"Pravkar končano svetovno prvenstvo v Turčiji in zgodovinska uvrstitev slovenske reprezentance je dober obet za začetek nove sezone klubske košarke, ki se začne že čez 129 ur in za katero menimo, da bo prav tako izredno uspešna. Veseli nas, da se je KK Maribor po dolgih letih spet uvrstil v Ligo Telemach in s tem dobil pravico organizacije slovenskega Superpokala, ki ga Košarkarska zveza že po pravilu vsako leto zaupa prvaku 1. B SKL in s tem dodatno pripomore pri razvoju določenega košarkarskega okolja ter promociji kluba. V sredo bomo priča dvoboju med Krko in Unionom Olimpijo, torej prvakom Lige Telemach ter Pokala Spar, ki sta pred novo sezono, ena bolj, druga manj, nekoliko prevetrili svoji ekipi, ki se bosta prvič v novi sezoni skupaj predstavili gledalcem, zaradi česar bo tekma še bolj zanimiva in privlačna. Prepričani smo, da ima mariborska publika rada košarko in, da se bo udeležila superpokala, obenem pa so v dvorano Tabor, sicer bolj znano po Pokalu Adecco, vabljeni tudi ostali ljubitelji košarke z vseh koncev Slovenije. Vstopnice za sedmi superpokal si lahko vsakdo po simbolični ceni 7 evrov zagotovi na spletni strani www.eventim.si, vseh pooblaščenih prodajalnah Eventima ter vseh bencinskih servisih Petrol."

Janez Tomažič, poslovni direktor KK Maribor:

"Tudi mene zelo veseli, da v Mariboru odpiramo novo sezono Lige Telemach in, da smo ponovno vmeščeni na zemljevid prvoligaške košarke, zato bomo poskušali v najboljši meri organizirati slovenski superpokal. Želimo, da bo ta na vrhunski ravni, kakršni so bili do zdaj turnirji v Mariboru. Mislim, da bo tekma že sama zase tak draž, da bo vredna ogleda, zanimiv pa bo tudi spremljevalni program, na katerem se bo predstavila plesno-navijaška skupina Tigrice, s katerimi smo dosegli dogovor, da bodo naše sopotnice skozi celo sezono, na parket se bodo zapodili mladi igralci naše košarkarske šole, pripravljamo pa tudi predstavitev igralcev članske ekipe KK Maribor za sezono 2010/11."
SUPERPOKAL 2009
 
Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011