06.09.2010 / Liga Telemach

Vsi smo specialni. Zato pripravljamo prav posebno dogajanje ob prihodu olimpijskega ognja specialne olimpijade. V torek, 7. septembra 2010, vas pričakujemo na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli. Skupaj bomo sprejeli olimpijski ogenj, ga ponosno ponesli skozi središče Ljubljane in ga slavnostno prižgali skupaj s specialnimi olimpijci, policisti in vrhunskimi športniki.

Tako so v svojem vabilu zapisali organizatorji Specialne olimpijade Slovenije, ki bo jutri od 13. ure dalje gostila olimpijski ogenj! Ekipi športnikov, ki bodo odtekli častni krog se bosta pridružila tudi košarkarja Uniona Olimpije Sasu Salin in Suad Šehović. Klub tako že drugo leto zapored izraža podporo projektu in navija za naše "specialce"! Dogodek bo spremljala tudi naša spletna televizija Olimpija TV!

Program:

13.00: Tek SOS, vrh Jakopičevega sprehajališča: vsi ljubitelji teka se boste lahko pomerili na 1,3 kilometra dolgi progi, po kateri boste lahko odtekli do tri kroge

14.00: Glasbeni in plesni nastopi v organizaciji šol in centrov za osebe z motnjami v duševnem razvoju

15.00: Tek olimpijske bakle skozi središče Ljubljane (park Tivoli – Slovenska cesta – Prešernov trg – magistrat)

15.30: Sprejem olimpijskega ognja in njegovih nosilcev pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću

16.00: Povratek olimpijske bakle proti Tivoliju (po isti trasi)

16.30: Kulturno-zabavna prireditev; prižiganje olimpijskega ognja v Tivoliju in svečana prisega

Matevž Zupančič, Union Olimpija:

"Evroligaški klubi že drugo leto zapored sodelujemo pri projektu Specialne Olimpijade. »Specialci« so bili naši gostje že na več tekmah, vrhunec pa so športniki projekta doživeli na lanski evroligaški tekmi med Unionom Olimpijo in Lottomattico Romo v Tivoliju. Tudi letos bodo fantje in dekleta naši stalni gostje v Stožicah, uvodoma pa se bomo spoznali na jutrišnjem teku olimpijskega ognja med Tivolijem in centrom Ljubljane. Družbena odgovornost mora biti del poslanstva profesionalnih športnih kolektivov in tega se skušamo čim bolj držati tudi pri Unionu Olimpiji. Obljubimo lahko še več podobnih akcij."

Urška Andrejc, Specialna olimpijada Slovenije:

"Veseli smo, da se poleg 15 slovenskih vrhunskih športnikov, ki so sicer zaposleni pri slovenski policiji, sodelujejo tudi košarkarji Uniona Olimpije, s katerimi uspešno sodelujemo že dalj časa. Naši olimpijci bodo še kako veseli njihove prisotnosti na dogodku.«


Avtor: KZS/Union Olimpija
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011