27.08.2010 / Liga Telemach

Član Uniona Olimpije je od danes dalje obetajoči finski reprezentant Sasu Salin. 19 – letnik, ki velja za enega najbolj nadarjenih igralcev svoje generacije, je s klubom sklenil 3-letno pogodbo. Salin trenutno nosi dres finske reprezentance, s katero nastopa v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in trenutno v povprečju dosega 13 točk na tekmo.

Pred tem je uspešno nastopal za mlado finsko izbrano vrsto, kjer je v povprečju dosegal 16.4 točke, 6.1 skoka in 2 podaji. Salin je tako drugi Finec v dresu Uniona Olimpije. Pred leti je v Ljubljani navduševal njegov reprezentančni kolega Teemu Rannikko.

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:
 
"Salin je izredno mlad igralec, a po prikazanem v članski reprezentanci, verjamemo, da je zrel za košarko na najvišjem nivoju. Z igralcem smo zato sklenili tudi 3-letno pogodbo in računamo, da bo klubu lahko pomagal dalj časa. Sasu nastopa na poziciji branilca, je izjemen strelec z razdalje, krasi pa ga tudi občutek za skok v napadu. Finca v Ljubljani pričakujemo čim konča z reprezentančnimi obveznostmi in uredi papirje v domovini."

Ime in priimek: Sasu Salin
Rojen: 11.6.1991 (Helsinki, Finska)
Državljanstvo: finsko
Igralni položaj:
branilec
Višina: 192cm

Sasu Salin je svojo košarkarsko kariero začel v klubu Tapiolan Honka, natančneje v podružnici kluba iz prve finske lige, Honka Espoo Playboys. Že pri 16 letih je dobil priložnost nastopanja za prvo ekipo v prvi finski ligi. V sezoni 2008/2009 in v lanski sezoni je nastopal za ekipo Honka Espoo Playboys v prvi ligi, kjer je v povprečju dosegal 9.2 točke, 2.7 skoka in 1 podajo na tekmo, kot tudi v drugi ligi za ekipo Tapiolan Honka, kjer je dosegal 17.3 točke, 6.6 skoka in 1 podajo na srečanje. V svoji karieri je dvakrat osvojil finski pokal (2009, 2010), enkrat finsko državno prvenstvo (2008), enkrat pa se je tudi veselil naslova finskega prvaka do 20 let.

Bil je član vseh mlajših selekcij finske izbrane vrste (U16, U18, U20), od letošnjega poletja dalje, pa se je pridružil tudi članski izbrani vrsti. Med poletjem 2010 je uspešno nastopal za U20 reprezentanco Finske na evropskem prvenstvu do 20 let, kjer je v povprečju dosegal 16.4 točke, 6.1 skoka in 2 podaji na srečanje. Dobre igre v mladinskih izbranih vrstah so mu omogočile vpoklic v člansko reprezentanco, za katero nastopa v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in trenutno v povprečju dosega 13 točk na tekmo in blesti predvsem z metom z razdalje, pri katerem ima odlične izkoristke.

Športna pot igralca:

2007-2008: Tapiolan Honka (Finska) - Honka Espoo Playboys (Finska)
2008-2009: Honka Espoo Playboys (Finska) - Tapiolan Honka (Finska)
2009-2010: Honka Espoo Playboys (Finska) - Tapiolan Honka (Finska)
2010-2011: Union Olimpija Ljubljana (Slovenija)

Evroligaško košarko bo v Stožicah začinil tudi bogat spremljevalni program!

Union Olimpija je pred dnevi sklenila dogovor o izvedbi spremljevalnega programa na tekmah Evrolige z eno izmed najbolj atraktivnih show skupin pri nas - pod vodstvom popularnih Dunking Devilsov, ki s svojimi nastopi v zadnjih letih navdušujejo po celotni Evropi so se združili še plesno-akrobatske show skupine Stars, Allthat, White Dragons in Fusion! Poskočni fantje in dekleta bodo tako s svojimi akrobacijami in koreografijami zabavali našo zvesto publiko pred in med gostovanji evropskih velikanov v Stožicah, presenetili pa bodo tudi na nekaterih tekmah Lige NLB - začenši z uvodno tekmo sezone, 9. oktobra, ko v Stožicah gostimo Igokeo!

Domen Rozman, High 5 Show:
 
"Veseli me da smo z Union OIimpijo sklenili dogovor in vas bomo lahko navduševali na vseh evroligaških tekmah Uniona Olimpije. Sezona tekem se hitro bliža in kot košarkaši tudi sami že stopnjujemo tepmo treningov. Izpopolnjuemo že postavljene showe prav tako pa je v zraku veliko res izvirnih idej, ki jih bomo za vas tekom sezone uresničili. Verjamemo, da bomo uspešno popestri evroligaško košarko in iz tekme naredili več kot športni dogodek! Se vidimo v Stožicah!"

20.10.2010: Union Olimpija - Efes Pilsen

Pred tekmo bodo Dunking Devils s svojim šovom ogreli dvorano v Stožicah, med četrtinami pa bodo za vzdušje skrbele seksi šov plesalke skupine Stars. Med polčasom nikakor ne smete zamuditi akrobatsko plesne točke Men in Black, ki ji na svetu ni para! Norih zabijanj, posebnih efektov in bogate kostumografije ne bo manjkalo.

4.11.2010: Union Olimpija - Panathinaikos

Navijaško vzdušje bo pred tekmo s svojim navijanjem pričarala navijaško akrobatska skupina White Dragons. Med četrtinami pričakujte nastop plesne skupine AllThat prav tako pa bomo člani "High 5 show" s parketa visoko pod strop dvorane v Stožicah streljali promocijske majice. Med polčasom AllThat in White Dragons pripravljajo nevrjetno skupno točko.

17.11.2010: Union Olimpija - Power Electronics Valencia

Otvorili bodo Dunking Devilsi, v njihovem nastopu pa boste lahko z malo sreče sodelovali tudi gledalci! Med četrtinami vas bodo navdušile plesalke Stars s kratkimi tematskimi točkami. Med polčasom pa vas čaka plesno akrobatski spektakel "Devils Show". Ne bo manjkalo tudi zabijanja z gorečimi žogami!

1.12.2010: Union Olimpija - Armani Jeans Milano

Skupina Fusion bo s svojimi točkami pričela dogajanje v Stožicah. V izvirnih nagradnih igrah pa boste lahko sodelovali tudi vi! Med četrtinami vas čakajo kratke točke skupin White Dragons in Fusion med polčasem pa vas bo navdušila njihjova neverjetna skupna točka, ki jo pripravljamo prav za to priložnost.

16.12.2010: Union Olimpija - CSKA Moskva

Na tekmi proti moskovskem CSKA-ju bomo za šov program poskrbeli prav vsi člani zasedbe "High 5 show". Ne bo manjkalo raznovrstnih plesnih in akrobatskih točk ter norih zabijanj. Visoko na tribune bomo s parketa streljali promocijske majice, za polčas pa vas čaka prav posebno presenečenje v obliki spektakularne skupne točke vseh petih skupin zasedbe "High 5 show"!

Avtor: KZS/Union Olimpija
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011