18.08.2010 / Liga Telemach

Po Elvisu Kadiću in Bojanu Jovanoviću, je mariborski prvoligaš v svoje vrste zvabil še dva nova košarkarja. Novi imeni v štajerski prestolnici sta Ilija Zolotić (levi) in Nikola Despotović (desni). Pred vrati pa je najverjetneje še zadnja letošnja okrepitev.

Nikola Despotović, rojen v Kragujevcu, bo s svojimi 209 centimetri okrepil mesto pod košem. Gre za košarkarja, ki bo to zimo dopolnil šele 21 let, v svoji karieri pa je večino časa prebil v turškem Fenerbahčeju. Omenimo samo, da je pred petimi leti s kadeti Turčije osvojil naslov evropskega prvaka do 16 let.

Ilija Zolotić je nekoliko bolj izkušen košarkar, ki bo čez dva tedna dopolnil 24 let. V višino meri 206 centimetrov, najpogosteje pa ga bomo v dvorani Tabor videli na igralnem mestu krilnega centra. Ilija je izjemno talentiran košarkar, za svojo višino zelo eksploziven in obenem odličen v protinapadih. Na eni od srbskih spletnih straneh so zapisali, da gre za zelo borbenega košarkarja, z odlično igro na obeh straneh igrišča. Za konec dodajmo, da je Ilija rojen v Novem Sadu, kjer je zaigral tudi v prvi srbski članski ligi, pred prihodom v Maribor si je kruh služil v Črni Gori.

Vodstvo košarkarskega kluba Maribor je imelo to sezono veliko dela. V klubu so do sedaj zamenjali kar osem košarkarjev, štirje so klub okrepili, štirje pa so bili žal tako ali drugače prisiljeni poiskati drugo sredino.

18-letni Grega Krajnc in 5 let starejši Aljoša Kolenič bosta to sezono nastopala za košarkarski klub Dravograd, ki nastopa v 2.SKL. Grega Krajnc je v kratkemu pogovoru za spletno stran dejal, da letošne članse sezone ni želel presedeti na klopi in da je bil odhod v Dravograd v tem trenutku edina pravilna rešitev.

Odšla Bruči in Pihlar

Za konec dodajmo, da v letošnji članski ekipi ne bo več Šefčeta Bručija, ki je košarkarske čevlje obesil na klin, medtem ko bo Žiga Pihlar prihajajočo sezono izkoristil za šolske obveznosti.
Avtor: KZS/Maribor Messer
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011