17.08.2010 / Liga Telemach

Košarkarski klub Elektra je v ponedeljek, 16. avgusta, s prvim uradnim treningom članske ekipe, pričel s pripravami na novo tekmovalno sezono 2010/2011. Večina članske ekipe je s treningi sicer pričela že 9. avgusta in sicer skupaj z mladinci in kadeti.

Uvodne treninge je vodil novi pomočnik trenerja domačin Aleš Rehar. Pomagala pa sta mu tudi domačina, trener mladinske ekipe Duško Maličevič in trener kadetov Tomaž Herman. Prvi uradni trening je vodil novi glavni trener Elektre Dušan Hauptman s pomočjo Aleša Reharja. Za dobro fizično pripravljenost bosta skrbela kondicijski trener Zvonko Čosić in fizioterapevt Vlado Pečnik.

V klubu je jedro ekipe, za razliko od prejšnjih let, znano že od konca lanske sezone. Podpisane pogodbe s klubom imajo tako Salih Nuhanović, Brane Lekić, Miloš Miljković, Siniša Bilić,  Đorđe Lelić in Denis Čošić. Klub se sedaj ozira po okrepitvi na poziciji organizatorja igre in na poziciji branilca. Za vstop v člansko ekipo se potegujejo tudi igralci iz mlajših selekcij, ki pridno vadijo s člansko ekipo.

Vsem igralcem zbranim na prvem treningu, je spregovoril predsednik kluba Darko Lihteneker, ki je med drugim dejal: »Letošnja tekmovalna sezona je za mlade košarkarje velika priložnost, ki jo morajo znati izkoristiti za lasten športni napredek. V sezoni 2010/2011 bo igra temeljila ravno na mladih igralcih, igra bo zato hitrejša in bolj privlačna za gledalce. Zato se vodstvo kluba nadeja večjega obiska na tekmah in da se bo klub ponovno uvrstil v ligo za prvaka. Prav tako si v klubu želimo, da bi se vse mlajše selekcije uvrstile med najboljših 10 v Sloveniji.«

Po prvem uradnem treningu članske ekipe je novi trener KK Elektra Dušan Hauptman povedal: "Vesel sem da sem ponovno pri Elektri, saj je klub stabilen prvoligaš. Vsekakor pričakujem boljši rezultat kot lansko leto. Verjamem v domače igralce in upam da nam bo uspelo koga postaviti v ospredje. To mi pomeni velik izziv. Po prvem treningu je stežka povedati kaj več. Od ekipe Elektre, ki sem jo treniral pred leti poznam le 2 igralca. Vse ostale pa bom bolj podrobno spoznal na prihajajočih treningih."

Članska Ekipa se bo prvič uradno predstavila domačem občinstvu na sedaj že 7. memorialu Matjaža Natka, ki bo letos potekal od 17. do 18. septembra v Športni dvorani Šoštanj.
Avtor: KZS/Elektra
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011