16.08.2010 / Liga Telemach

Zaradi želje po izboljšanju lanskoletnega rezultata so se pri KK Elektra odločili, da okrepijo strokovni štab članske ekipe. Novi pomočnik glavnemu trenerju Dušanu Hauptmanu je tako postal domačin in povratnik v matični klub Aleš Rehar.

Aleš Rehar je dobro znano košarkarsko ime v Šoštanju, ki je svojo košarkarsko pot začel prav pri Elektri. O tem kako se je navdušil za košarko je povedal: "Sprva sem treniral nogomet. A nekega dne sem šel mimo telovadnice in si ogledal trening košarkarjev. Treningi so se mi tedaj zdeli lažji kot pri nogometaših, igrišče je bilo manjše, tudi streha nad glavo je bila bolj privlačna kot odprto nebo nad stadionom. Po treningu sem pristopil trenerju in ga povprašal če se lahko pridružim. In tako se je začelo v 7. razredu OŠ. Moj prvi trener je bil Janko Bukovič."

Svoje spomine pa je strnil z naslednjo izjavo: "Nikoli ne bom pozabil kako sem kot otrok v družbi prijatelja Duška Maličeviča, z občudovanjem in navdušenjem, gledal treninge članske jugoslovanske reprezentance, ki je bila tedaj na pripravah v Šoštanju. Tedaj je bil trener reprezentance Dušan Ivkovič in pomočnik Janez Drvarič. V ekipi pa so bili vsi svetovni zvezdniki košarke kot so Žarko Paspalj, Vlade Divac, Toni Kukoč, Jure Zdovc, Dino Rađa …"

Aleš je tako kot igralec šel skozi sito vseh mlajših selekcij KK Elektra. Kot član pa je prvo sezono odigral na Polzeli. Kaj kmalu pa se je začelo njegovo trenersko delo. V času največjih uspehov košarke na Polzeli je bil pomočnik Borisu Zrinskemu, se kasneje vrnil k Elektri in v naslednjih letih bil pomočnik trenerjem Janku Bukoviču, Dragu Vezjaku in Darku Mirtu ter tako pomagal Elektri k vstopu v 1. slovensko košarkarsko ligo. Aleš je znan tudi kot odličen trener mladih igralcev, saj je vedno ob delu pomočnika trenerja članske ekipe, treniral mlajše selekcije in vodil šole košarke. Kot glavni trener članske ekipe se prvič pojavi v KK Velenje kjer je ekipo pripeljal v 2. ligo in kot trener KK Celje kjer je deloval štiri leta in klub pripeljal v 1.b ligo. Preizkusil pa se tudi kot trener ženske članske ekipe KK Rogaška. Po končani trenerski poti v ženski košarki si je vzel leto premora, a vseeno preko seminarjev in košarkarskih taborov doma in v tujini, ostal v stiku z košarko.

Aleš bo s svojim  širokim znanjem in bogatimi trenerskimi izkušnjami bistveno pripomogel h kvaliteti dela prve ekipe. Ob sklenitvi dogovora z domačim klubom KK Elektra je dejal: "Izjemno sem vesel, da imam priložnost delovati v svojem matičnem klubu in v domačem kraju. Vesel sem klica glavnega trenerja Dušana Hauptmana, legende slovenske košarke, ki je z KK Elektra ustvaril največji uspeh kluba v državnem prvenstvu z doseženim 4. mestom v sezoni 2005/2006, ki me je povabil k sodelovanju."

Avtor: KZS/Elektra
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011