22.06.2010 / Liga Telemach

Nekdanji košarkar in dobro poznan slovenski košarkarski strokovnjak Dušan Hauptman je včeraj prevzel vodenje članske ekipe Košarkarskega kluba Elektra iz Šoštanja. Na mestu trenerja članske ekipe je zamenjal dosedanjega trenerja Boruta Cerarja, ki je člansko ekipo vodil zadnji dve sezoni.

Dušan Hauptman je znano ime slovenskega športa, saj je kar 17 let igral za člansko ekipo Olimpije in bil šest let slovenski reprezentant. Po zaključeni igralski karieri se je od leta 2000 dalje posvečal trenerskemu delu, sprva mlajših selekcij Olimpije, nato članske ekipe Olimpija – mladi. V sezoni 2004/05 je Dušan Hauptman v Kopru prvič vodil ekipo v 1. slovenski košarkarski ligi. Naslednjo sezono se je preselil k Elektri v Šoštanj, kjer je z uvrstitvijo v končnico oz. med 4 najboljše slovenske ekipe dosegel največji uspeh Elektre v Ligi Telemach. Po odhodu iz Šoštanja je uspešno vodil tudi ekipo Zagorja.

Po sklenjenem dogovoru o sodelovanju v sezoni 2010/11 je predsednik Košarkarskega kluba Elektra, Darko Lihteneker, dejal: "Vesel sem, da smo za vodenje članske ekipe našega kluba uspeli dogovoriti s slovensko košarkarsko legendo, Dušanom Hauptmanom. Z bogatimi košarkarskimi izkušnjami in zmagovalno miselnostjo bo zagotovo vzor mladim igralcem in hkrati vzpodbuda izkušenim igralcem za še bolj zavzeto delo."
 


Avtor: KZS/Elektra Esotech
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011