21.06.2010 / Liga Telemach

Krka je podaljšala pogodbo s 30-letnim in 210 cm visokim centrom Smiljanom Pavičem, ki je osvojil že štiri naslove prvaka Lige Telemach, za Krko pa je igral že v zadnjih dveh sezonah in je eden od nosilcev dolenjskega moštva. Okrepljen je tudi trenerski štab, saj bo Aleksandru Džikiću v prihodnji sezoni asistiral tudi Aleksander Sekulić.

V zadnji sezoni je v 34 odigranih tekmah v povprečju dosegal 12,1 točke ter imel 6,7 skoka in 1,3 asistence na tekmo. V finalu državnega prvenstva, v katerem smo v petih tekmah premagali Union Olimpijo in postali državni prvaki, je bil proglašen za najkoristnejšega igralca finala.

Zaradi zahtevnosti nastopanja v NLB ligi v prihodnji sezoni so se pri Krki odločili, da okrepijo strokovni štab prve ekipe, saj so kot pomočnika trenerja pripeljali enega najperspektivnejših slovenskih strokovnjakov, 32-letnega Aleksandra Sekulića.

Aleksander je v lanski sezoni vodil moštvo Luke Koper, s katerim se mu je z mladim domačim kadrom uspelo obdržati v Ligi Telemach. Pred tem je v letu 2007 pri svojih 28-ih letih postal prvi trener Geoplina Slovana, kasneje pa je vodil še kranjski Triglav.

Aleksander je dragocene izkušnje nabiral tudi ob nekdanjem slovenskemu selektorju Alešu Pipanu, s katerim je sodeloval na svetovnem prvenstvu na Japonskem (2006), evropskem prvenstvu v Španiji (2007) in kvalifikacijah za olimpijske igre v Atenah (2008). Kot pomočnik trenerja je prav tako sodeloval na evropskem prvenstvu U20 2006 v Turčiji, kjer si je slovenska izbrana vrsta priborila bronasto kolajno. Letos je prevzel vodenje slovenske mladinske reprezentance, s katero se bo za najvišja mesta potegoval na evropskem prvenstvu v Litvi (Vilna, 22. julij - 1. avgust 2010), na svetovnem prvenstvu za člane v Turčiji pa bo tudi pomočnik Memiju Bečiroviću.

Aleksander bo s svojim  širokim znanjem bistveno pripomogel h kvaliteti dela prve ekipe. Še posebej bo dobrodošlo njegovo znanje na področju skavtinga tekem in dela z mlajšimi igralci.
Avtor: KZS/KK Krka
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011