16.06.2010 / Liga Telemach

Na prvi redni seji po koncu sezone 2009/10 je bil kot novi predsednik Združenja Lige Telemach za eno leto izvoljen dozdajšnji podpredsednik Aleš Antauer. Ta je na tem mestu zamenjal dolgoletnega predsednika Romana Volčiča, ki je na ta položaj stopil marca leta 2007, 5. junija 2010 pa je postal predsednik Košarkarske zveze Slovenije.

Aleš Antauer bo še naprej eden izmed predstavnikov združenja v Izvršnem odboru KZS, drugi bo Matevž Zupančič, predstavnik v Strokovnem svetu KZS ostaja Lado Gorjan, na mestu sekretarja združenja pa je Anže Blažič zamenjal Bojana Rotovnika.

Izjava Romana Volčiča:

"Kot sponzorji lige smo bili že od začetka zelo zainteresirani, da se denar, ki smo ga vložili, koristno porabi. Eden od pogojev je bil, da se razvije PR služba, kar se, zelo kakovostno, tudi je. Prepoznavnost lige je zdaj veliko večja kot pred leti, ustvarili smo spletno stran, izboljšali statistiko, vsakodnevno informiramo novinarje in s tem javnost, tekme smo spet pripeljali na televizijo, uvedli pa smo tudi licenciranje, ki je, po mojem mnenju, za slovensko košarko zelo koristno. Vlogo predsednika Združenja klubov Lige Telemach sem sprejel, ker se mi je zdelo, da je pred tem manjkal manager, ki bi vso zadevo peljal naprej, že takoj na začetku pa sem tudi ocenil, da lahko mesti podpredsednikov zaupam Alešu Antauerju in Ladu Gorjanu, ki sta bila zelo aktivna, na srečo pa sem obdržal tudi sekretarja Bojana Rotovnika, ki je bil vesten in mi je izredno pomagal. Mislim, da je združenje za naslednjo sezono izbralo najboljšega možnega predsednika, ki je zdaj dobil tudi drugačen pogled na njegovo vodenje, kot ljubitelj košarke pa bo v dobro slovenske košarke zagotovo naredil vse, kar je v njegovi moči, verjamem pa tudi, da bo kulturni dialog med klubi še naprej tak, kot je bil v minulih letih."

Izjava Aleša Antauerja:

"Dozdajšnjemu predsedniku Združenja klubov Lige Telemach Romanu Volčiču in sekretarju Bojanu Rotovniku se iskreno zahvaljujem za njun prispevek in dvig kakovosti združenja v preteklih letih, predstavnikom klubov pa bi se zahvalil za izrečeno zaupanje, ki so mi jo izrekli z imenovanjem. V prihodnosti si želim predvsem, da bi v košarki skupaj našli tiste zanimivosti in gojili tiste zadeve, ki bi v dvorane pripeljale čim več navdušencev ter tako ligo naredile še bolj zanimivo, čaka pa nas tudi licenciranje, na področju katerega mislim, da bo tudi največ dela."

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011