10.06.2010 / Liga Telemach

V Laškem se je na dan pete finalne tekme lige Telemach odvila skupščina KK Zlatorog, na katerem so delegati za nova štiri leta imenovali predsednika Mira Firma, nov direktor kluba je postal Miljan Goljović, častni član pa Gorazd Šetina. V novem Upravnem odboru so še Bojan Košak, Branko Pevec, Tomaž Blagotinšek, Roman Matek, Stevica Čeko, Janez Potočnik, Dani Medved in Milko Škoberne.

Redna letna in hkrati volilna skupščina KK Zlatorog je minila brez zapletov. Poročila so bila sprejeta brez dodatnih pojasnil, prav tako dopolnitve statuta, ki je usklajen s spremembami zakona o društvih in zahtevami licenciranja KZS. Upravni odbor kluba je z največ 17 skrčen na 9 članov, novi sta funkciji direktorja in športnega direktorja kluba, ki še ni imenovan, saj gre zgolj za formalno usklajevanja statuta in predpisov, mandat sekretarja kluba pa je zaupan Juretu Kranjcu.

"V naslednjem štiriletnem obdobju bo strategija delovanja kluba temeljila na še večji prepoznavnosti v slovenskem prostoru. Osnovna naloga bo načrtno delo z mladimi, čeprav se zavedamo, da so potrebni tudi vrhunski rezultati članskega moštva, ki je vzor vsem mlajšim selekcijam, in brez njih klub ne more uspešno delovati. V tej povezavi bo usklajevanje potrebno tudi po finančni plati, saj ne želimo postati klub, ki zaide v tovrstne težave, kar se tudi v slovenskem košarkarskem prostoru dogaja vedno pogosteje. Hkrati nas veseli napoved novega predsednika KZS Romana Volčiča, da bo imela krovna organizacija več posluha za delo z mlajšimi rodovimi in njihov igralski razvoj, saj so bili tovrstni kriteriji v pravkar končani sezoni 2009/10 povsem drugačni," je po ponovni izvolitvi za predsednik KK Zlatorog povedal Miro Firm.

Klub je dobil še drugega častnega člana, potem ko je bil sprejet predlog, ki ga je Upravni odbor pripravil 17.maja 2010.

"Gorazd Šetina je eden ustanovnih članov KK Zlatorog. V vseh 41 letih delovanja je bil igralec, trener in funkcionar in je edini član kluba, ki nam je zvest že od ustanovnega leta 1969. S svojim delovanjim predstavlja pomemben člen pri ohranjanju in razvoju košarke v Laškem," je še dejal Firm.
Avtor: KZS/Zlatorog
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011