07.06.2010 / KZS-jevih 60

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil velike gala prireditve ob 60. obletnici delovanja Košarkarske zveze Slovenije. V pozdravnem nagovoru je dejal, da sam pripada generaciji, ki je odraščala s košarko. Kot je pojasnil, je bila v njegovi generaciji košarka eno tistih športnih področij, s katerim so se otroci in mladi identificirali in ki je predstavljalo sinonim za življenje s športom.

 
Spomnil je, da je imela slovenska košarka že v preteklosti velike dosežke, saj so bili slovenski predstavniki v košarkarskih reprezentancah nekdanje Jugoslavije vedno med ključnimi igralci. Izpostavil je tudi velik prispevek Iva Daneua, ki je s svojim nastopom ter organizacijsko in moralno močjo dajal zgled, kaj pomeni biti velik športnik, velik človek in veliko narediti za svojo domovino.

Predsednik dr. Danilo Türk je dejal, da se je s predstavniki Košarkarske zveze Slovenije pred meseci že dogovoril za skupen promocijski program ob letošnjem svetovnem prvenstvu v košarki. Izrazil je prepričanje, da bo nastop slovenskih košarkarjev uspešen in da bo tudi predstavljanje Slovenije ob tej priložnosti uspešno in čim bolj celovito.

Predsednik je poudaril, da ima Slovenija glede na število prebivalcev ter materialne in organizacijske zmožnosti zelo veliko izjemnih športnih rezultatov, tako v kolektivnih kot individualnih športih. Po njegovih besedah bi se morali tega dejstva spomniti tudi takrat, kadar se pojavi značilni slovenski pesimizem in občutek, da nam ne gre najbolje.

"Seveda nam vedno ne more iti najbolje, ampak šlo bo bolje. In če je treba iskati vzore, jih lahko najdemo med ljudmi, ki ste tukaj," je predsednik republike dr. Danilo Türk zaključil svoj nagovor košarkarjem ter jim zaželel še mnoga leta in mnoga desetletja velikih uspehov.

Avtor: KZS/Urad predsednika Republike Slovenije
21.06.10 / KZS-jevih 60

KZS, ki letos praznuje 60 let obstoja, je priredila zanimivo...

22.06.10 / KZS-jevih 60

Leta 1950 so pri TVD Partizanu Kranj ustanovili košarkarsko sekcijo....

16.06.10 / KZS-jevih 60

Naš pregled zgodovine in dela Košarkarske zveze Slovenije, narejen v...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011