19.12.2006 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Ljubljana - Na naš naslov je v treh tednih natečaja osnovnošolskih likovnih del, s katerimi so otroci izrazili podporo že drugič v poldrugem letu poškodovanemu Sašu Ožboltu, košarkarju slovenske reprezentance in Uniona Olimpije, prispelo prek 100 domislelnih stvaritev. Kako so nastajale, smo si na licu mesta ogledali na eni najbolj košarkarskih ljubljanskih šol, OŠ Franceta Bevka.

Na OŠ Franceta Bevka nas je skupaj s Sašom Ožboltom in ekipo RTV Slovenija sprejela izjemno prijazna in košarki naklonjena likovna pedagoginja Petra Novak Trobentar, ki je še pred slabim desetletjem bila razredničarka slovenskima reprezentantoma, sicer sošolcema tako v OŠ kot v gimnaziji, Urošu Slokarju in Erazmu Lorbku. Da gre za eno od najbolj košarkarskih slovenskih šol, so potrdili tudi njeni učenci, ki so se zelo resno lotili podpore Sašu Ožboltu, še bolj vestno pa so rokave zavihali, ko so slišali, da jih kani njihov idol obiskati kar pri ustvarjanju. O tem, ako je prisrčno srečanje potekalo, boste več izvedeli, če si ogledate posebno fotogalerijo.

Sašo Ožbolt, ki si je, žal, letos še drugič v dobrem letu strgal križne kolenske vezi, bo vse slike z natečaja sprejel na 16. Dnevu slovenske košarke, ki ga bo 26. devembra gostila Škofja Loka. Najboljša izdelka bosta nagrajena z dresom in hlačkami, ki jih je Sašo nosil na letošnjem svetovnem prvenstvu na Japonskem, dodatnih pet pa bo za nagrado prejelo po dve vstopnici za prestižno prireditev. 

Sašo Ožbolt
Avtor: Matej Avanzo
04.12.06 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Ljubljana - Pred 16. Dnevom slovenske moške košarke, ki bo letos 26....

10.06.2011 / Ženske reprezentance

Slovensko žensko člansko reprezentanco v soboto čaka še...

10.06.2011 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011