27.05.2010 / Liga Telemach

Trenerja Uniona Olimpije in Krke, Jure Zdovc ter Aleksandar Džikić, igralca Sašo Ožbolt ter Smiljan Pavič in predsednik združenja Lige Telemach Roman Volčič so na današnji novinarski konferenci pred finalom Lige Telemach v City Hotelu spregovorili o bitki, ki ji bomo priča v naslednjih dneh. Vsi priznavajo, da bo boj srdit vse do konca in obljubljajo, da bodo dali od sebe vse, da pridejo do laskavega naslova državnega prvaka.

 
Poudarimo lahko še to, da bo Krka obe domači tekmi (v kolikor bi prišlo do četrte) igrala v dvorani Marof.
 
VSA SREČANJA SI BOSTE LAHKO V ŽIVO OGLEDALI TUDI V NEPOSREDNEM PRENOSU NA TV SLO 2 IN SPLETNEM PORTALU MMC.
 
Roman Volčič, predsednik združenja Lige Telemach:

"Sezona je bila še bolj pestra in izenačena kot prej, kar me zelo veseli, kot tudi dejstvo, da so blizu vrha klubi, ki so bili prej na sredini ali na dnu, kar pomeni, da se širina veča in, da so boji bolj napeti, saj lahko vsak premaga vsakega. Unionu Olimpiji in Krki čestitam za uvrstitev v veliki finale in jima želim veliko športne sreče ter dobre športne boje. Naj zmaga boljši!"

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:

"Pred nami je finalna serija, v kateri je Union Olimpija več ali manj vedno prisotna, ve se kakšna so pričakovanja in zahteve in navkljub težavam bomo dali vse od sebe, da osvojimo 16. naslov državnega prvaka. Vemo, da ne bo lahko, da je lahko vsaka poškodba tudi usodna, a upam, da se te ne bodo zgodile in, da bodo vsi igralci zdravi ter, da bodo dali vse od sebe. Na prvi tekmi, v soboto, 29. maja, ob 20.00, bodo imeli vsi najstniki do šestnajstega leta prost vstop, v Tivoli pa vabim tudi vse ostale navijače, saj si želim, da se zberejo v čim večjem številu. Verjemite, izkupiček tekme bo šel le za najnujnejše potrebe kluba, da bomo lahko ta finale tudi odigrali do konca."

Aleksandar Džikić, trener Krke:

"Večkrat sem že izjavil, da je bil naš glavni cilj uvrstitev v Ligo NLB, kar nam je uspelo, a se z igralci vseeno že celo sezono pogovarjamo, da je zahteva finale, zdaj ko smo tu, pa nam nihče ne more prepovedati da razmišljamo o naslovu. Za nas je zelo pomembno, da je vseh deset igralcev, ki večinoma igra, v pogonu in da nimamo težav z utrujenostjo ter poškodbami. Dali bomo vse od sebe, da v finalni seriji poskušamo storiti to, kar Krki že dolgo ni uspelo."

Sašo Ožbolt, kapetan Uniona Olimpije:

"Upam, da na naslednjih tekmah ne bodo prišlo do kakšnih poškodb in, da bomo do konca igrali v taki postavi, kot  do zdaj. Zavedamo se, da bo boj težak, zna se zgoditi, da bo o naslovu prvaka odločala zadnja, peta tekma in upam, da se bomo na koncu veselili mi."

Smiljan Pavič, košarkar Krke:

"Mislim, da so košarkarji Uniona Olimpije v tem finalu favoriti, obljubim pa lahko, da bomo skušali dobiti vsaj kakšno tekmo, če bomo zmago slavili na treh, pa bo to še najlepše. Vseh deset igralcev mora igrati s 120 odstotki moči, saj le tako lahko upamo na naslov. Upam, da bomo videli pravo špartansko borbo in, da bodo tudi gledalci videli lepo košarko."
 
1. tekma:
Sobota, 29. maja, ob 20.00
UNION OLIMPIJA - KRKA

2. tekma:
Torek, 1. junija, ob 19.30
KRKA - UNION OLIMPIJA

DELEGACIJE
NAPOVED TEKME

3. tekma:
Četrtek, 3. junija, ob 20.00
UNION OLIMPIJA - KRKA

DELEGACIJE
NAPOVED TEKME

Morebitna 4. tekma:
Nedelja, 6. junija, ob 18.30
KRKA - UNION OLIMPIJA

Morebitna 5. tekma:
Sreda, 9. junija, ob 20.00
UNION OLIMPIJA - KRKA


 

 

 
POSNETEK NOVINARSKE KONFERENCE:

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011