17.05.2010 / Liga Telemach

Sobotna tekma 14. kroga Lige Telemach za prvaka je bila zadnja v karieri nekdanjega reprezentanta Miljana Goljovića, ki ima ponudbo, da ostane v Zlatorogu in prevzame eno pomembnejših vlog v vodstvu kluba. Najboljši strelec kluba v evropskih pokalih (831 točk) in drugi v prvoligaških tekmah (2013 točk) je v Laškem preživel 4 sezone ter trajno sled zapustil z naslovom najboljšega strelca Evrolige 1999/2000, ko je bilo njegovo povprečje 20,2 točke.

"Ko sem pred desetletjem odhajal v Turčijo, sem napovedal igralsko vrnitev v Laško in obljubo sem izpolnil v sezoni 2009/10. Z Laščani sem znova zaigral v finalu pokalu, to se je zgodilo v prav vsaki od štirih sezon, in na koncu sem ostal brez lovorike. Škoda, a vseeno je v meni upanje, da se bom v prihodnosti z Zlatorogom veselil naslova, čeprav v drugačni vlogi," je povedal "Goljo".

S Crveno zvezdo v ZDA, na koncu k Partizanu

"S kariero sem zadovoljen, čeprav bi bila z nekoliko več sreče še boljša. Še kot mladinskega reprezentanta Jugoslavije me je vabila Crvena zvezdo, ki jo je takrat vodil Dule Vujošević. Opravili smo nekaj konkretnih pogovorov, z rdeče-belimi sem bil na turneji po ZDA, toda na koncu sem končal pri Partizanu. Razlog je preprost. Sloga iz Kraljeva, kjer sem začel igralsko pot, je bila tesno povezana s Partizanom  ... Če bi se odločil za Crveno zvezdo, bi najbrž v evroligi odigral več sezon, toda na koncu sem vendarle tudi sam po duši za Partizan."

O prihodu v Slovenijo

"Ko sem prišel v Maribor, sem imel občutek, da sem naredil napako. Slovenska klubska košarka se je takrat šele začenjala vzpenjati in ko se ozrem v preteklost, sem igralsko kariero naredil prav v Sloveniji. V Laškem! Moja želja ni bila nikoli igranje v ligi NBA, marveč v evroligi in izpolnil sem jo prav s Pivovarno Laško. Naslov najboljšega strelca evrolige pa seveda uspeh kariere."

Tekma vseh tekem: Cholet in vstop v evropsko ligo

"Obe četrtfinalni tekmi pokala Saporta 1998/99 s francoskim Choletom sta bili najpomembnejši v moji karieri. Vrhunec sta vsekakor sezone pri Ulkerju, naslov prvaka Turčije, celotna finalna serija z Efes Pilsnom in zmaga v turškem pokalu."

Naj peterka soigralcev

"Kako bi sestavil idealno peterko iz košarkarjev, ki so bili moji soigralci? Na "dvojki" je Harun Erdenay, na playa bi postavil Ramunasa Šiškauskasa, ki je bil v skupnem obdobju pri Lietuvas Rytasu tudi organizator igre. Na krilu je Miljan Goljović, na štirici Američan Quadre Lollis, center Mileta Lisica, za trenerja pa bi izbral Aleša Pipana."

Že kot kadet je nasul 66 točk 

"Moj strelski rekord je 66 točk, ki sem jih v prvenstvu Srbije dosegel še kot kadet. Če se prav spomnim, sem eni tekmi zadel največ 8 trojk, dosežek kariere pa je brez konkurence naslov najboljšega strelca evroligev dresu Pivovarne Laško."

Več občutka, manj lige NBA

"Kakšno je moje sporočilo mlajšim rodovom igralcev. Košarka je resno delo. Vsak treninga, vsaka tekma sta nova zgodba, ki se začenja iz ničle. Predvsem pa igrajte košarko z občutkom in manj na moč. Vaši vzorniki naj ne bodo iz lige NBA, marveč vsi, ki znajo igrati "basket". 

Avtor: KZS/KK Zlatorog
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011