22.04.2010 / Liga Telemach

Ob sredinem obisku članske ekipe Košarkarskega kluba Elektra pri generalnemu sponzorju Termoelektrarni Šoštanj je predsednik kluba Darko Lihteneker podpisal dvoletno pogodbo o sodelovanju z Velenjčanom Salihom Nuhanovićem. Domači igralec Elektre se je v tej sezoni Lige Telemach vrnil v Slovenijo in je v zaključku sezone 2009/10 igral za člansko ekipo Elektra Esotech.

Velenjčan Salih Nuhanović je 210 cm visoki igralec na poziciji centra. Svojo košarkarsko kariero je pričel v Košarkarskem klubu Elektra za katerega je igral v vseh mlajših selekcijah. Leta 2000 je kot član mladinske reprezentance Slovenije nastopil na evropskem mladinskem prvenstvu. Za člansko ekipo Elektre je igral od sezone 1999/2000  do sezone 2005/06. V sezoni 2005/06 je članska ekipa Elektre osvojila največji uspeh kluba v Ligi Telemach, saj je prvič in edinkrat do sedaj zaigrala v play-offu in na koncu osvojila odlično 4. mesto v Sloveniji. Salih Nuhanović je bil v tej sezoni najboljši košarkar ekipe KK Elektra.

V sezoni 2006/07 je igralec prestopil k ekipi Zlatorog Laško, kjer je igral tri sezone zapored in bil eden izmed najučinkovitejših igralcev. Za ekipo Laškega je leta 2007 in 2008 zaigral tudi v kvalifikacijah za evropsko tekmovanje FIBA Eurocup. Po končani sezoni 2008/09 je zapustil Laško in se oktobra 2009 odpravil v tujino, natančneje k madžarski ekipi Debrecena, kjer je bil s 18,6 točkami 8,8 skoka na tekmo najuspešnejši igralec. Zaradi finančnih težav kluba, je februarja letos zapustil Madžarsko in se vrnil v domači Košarkarski klub Elektra, kjer je bil z 11,3 točkami in s sedmini skoki na tekmo eden izmed najuspešnejših igralcev Elektre v Ligi Telemach.

Z včerajšnjim dnem se je Salih vrnil v KK Elektro, klub, ki ima že več kot šestdesetletno tradicijo in zadnjih deset let redno nastopa v Ligi Telemach. V zadnjih sedmih letih se je članska ekipa uvrščala med osem najboljših v Sloveniji, v tej sezoni pa je zasedla deseto mesto.

Dolgoletni generalni sponzor KK Elektra je Termoelektrarna Šoštanj, ki klub podpira že več kot petdeset let, kar tovrstno sponzorstvo uvršča med eno najdaljših v Sloveniji. Ob obisku članske ekipe v Termoelektrarni Šoštanj je ekipo in vodstvo kluba pozdravil direktor dr. Uroš Rotnik, ki je poudaril kakovostno  delo kluba, še posebej na področju mlajših selekcij. V imenu kluba se je direktorju Termoelektrarne Šoštanj za vso podporo in izkazano zaupanje zahvalil predsednik kluba, Darko Lihteneker in mu ob tem podaril simbolično darilo. Nato si je članska ekipa ogledala Termoelektrarno Šoštanj, ki z inštalirano močjo 779 MW proizvede povprečno tretjino energije v Sloveniji, v kriznih obdobjih pa pokriva preko polovico slovenske porabe. Igralci so se povzpeli tudi na vrh trenutno največjega bloka 5, kjer so imeli v lepem vremenu na skoraj 100 m višine pogled na celotno Šaleško dolino.

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011