12.12.2006 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Škofja Loka - Čez dva tedna, natančneje 26. decembra 2006, bo Škofja Loka gostila 16. Dan slovenske moške košarke, ki bo tokrat usmerjen predvsem k prihodnosti. Več o tem, kaj se bo dan po božiču dogajalo, kje bo moč dobiti vstopnice in kdo bo popestril spremljevalni program prireditve, lahko izveste v naslednjih vrsticah.

Na 16. Dnevu slovenske moške košarke bo tokrat na sporedu pet dvobojev v prav toliko kategorijah. Zavoljo popularizacije nam tako ljubega športa med najmlajšimi smo se odločili za nekaj sprememb, med katerimi je najpomembnejša zagotovo premierna tekma pionirjev (košarkarji, rojeni leta 1993, in mlajši). Za nameček se bo 36 najmlajših (po en iz vsakega kluba 1. SKL) pomerilo na zadnjem dvoboju pred člansko tekmo, za kar je glavni razlog poleg večje odmevnosti predvsem sodelovanje prvega strelca lige UPC Telemach Jimmieja Hunta v eni ekipi in Saše Dončića, najboljšega igralca lanskega Dneva slovenske košarke, v drugi.

Prireditev bodo tako dopoldne začeli najboljši slovenski kadeti, nadaljevali pa kandidati za mladinsko slovensko reprezentanco. Pred dvobojem pionirjev se bodo gledalcem predstavili še slovenski mlajši člani, ki jih prihodnjega julija v Novi Gorici in Gorici (ob potrdilu slovenske vlade) čaka nastop na evropskem prvenstvu. Nazadnje, z začetkom ob 19. uri, se bo zgodila članska tekma, na kateri bo poleg tradicionalnega dvoboja med Zahodom in Vzhodom moč spremljati še pester spremljevalni program. Med drugimi bodo nastopile Zmajčice, ena od najbolj nadarjenih slovenskih akrobatskih skupin Šentviški fanatiki, Plesna šola Urška, ne gre pa spregledati niti tekmovanj v zabijanju (prijav ne manjka!) in metu za tri točke.

Velja omeniti še, da bomo v želji po čim večji izpostavitvi slovenske košarkarske prihodnosti na vseh dvobojih odmore zmanjšali na minimum, pionirjem pa celo omogočili, da igrajo štirikrat po 12 minut. Poleg tega bosta med tekmami mladih košarkarjev plesali skupini Cvetke in Smart (obe z nekaj kolajnami z evropskih in svetovnih prvenstev), za nameček pa bo svoje pokazala še akrobatska skupina Loški akrobati.

Spored 16. Dneva slovenske moške košarke

Mladinske kategorije 

  • Od 10.00 do 11.40 - Zahod : Vzhod (kandidati za slovensko kadetsko reprezentanco; košarkarji, rojeni leta 1991, in mlajši)
  • Od 12.00 do 13.40 - Zahod : Vzhod (kandidati za slovensko mladinsko reprezentanco; košarkarji, rojeni leta 1989, in mlajši)
  • Od 14.00 do 15.40 - Zahod : Vzhod (kandidati za slovensko reprezentanco mlajših članov; košarkarji, rojeni leta 1987, in mlajšiu)
  • Od 16.00 do 18.00 - Predstavitev slovenskim pionirjev - Zahod : Vzhod (košarkarji, rojeni leta 1993, in mlajši)

    Vmes bodo nastopale plesne, navijaške in akrobatske skupine (Cvetke, Smart, Loški akrobati) ...

Članska tekma

  • Od 19.00 naprej - Zahod : Vzhod (članska tekma najboljših košarkarjev lige UPC Telemach), nastopi navijaške skupine Zmajčice, akrobatska skupina Šentviški fanatiki, Plesna šola Urška (4. s SP v hip-hopu), tekmovanji v zabijanju in metu za tri točke, podelitev priznanj za sezono 2005/06, natečaj likovnih del v podporo Sašu Ožboltu, podelitev posebnih priznanj za ogranizacijo 1. Dneva slovenske košarke (Ladivoj Gorjan ter Zoran in Zvezdan Martič) ter še marsikaj ...
Avtor: Matej Avanzo
25.12.06 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Škofja Loka - Marko Milič, najboljši košarkar Uniona Olimpije v...

22.12.06 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Ljubljana - Med tednom se je iztekel natečaj osnovnošolskih...

22.12.06 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Škofja Loka - Z velikim veseljem se je na naše vabilo na 16. Dan...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011