31.03.2010 / Liga Telemach

Danes je z mesta podpredsednika in tudi člana upravnega odbora kluba odstopil Jure Jež. Predstavnik generalnega sponzorja kluba Pivovarne Union je v klubu deloval celih 17 let. V svoji odstopni izjavi je obrazložil razloge za svojo odločitev. Pivovarna Union tudi v naslednji sezoni ostaja pokrovitelj kluba, o nadaljnjih dogodkih v klubu pa bomo javnosti sproti obveščali.

Odstopna izjava Jureta Ježa:

"Pivovarno Union in KK Olimpijo veže dolgih 17 let skupne poti. Lahko rečem, da je bil Union v vseh teh letih partner, na katerega se je klub lahko zanesel in je bil s klubom vedno v dobrem in slabem, za razliko od večine ostalih, ki so se radi senčili v senci slave ob uspehih in se poskrili v mišje luknje takrat, ko bi jih klub najbolj potreboval.

Sam sem se v vodstveni strukturi kluba vedno počutil predvsem zastopnika Pivovarne Union. Vodenje kluba sem prevzel takrat, ko nihče drug ni želel sprejeti te naloge, in letos po odstopih direktorja in predsednika kluba moral še enkrat po kostanj v žerjavico, vendar je tokrat ta kostanj zame prevroč, zato vam sporočam, da se umikam s položaja podpredsednika KK Union Olimpija.
 
Kot sem že večkrat povedal je KK Union Olimpija društvo državnega in mestnega pomena, zato se na njem krešejo marsikateri gospodarski, osebni in politični interesi, skratka to je poligon kjer marsikdo želi unovčiti svoje "zasluge", oziroma tuje pripisati na svoj račun. Menim pa, da so te igre v trenutni recesijski situaciji prišle do svoje kulminacije, saj so se usmeritve "centrov moči in odločanja " predvsem preusmerile na navodila, kaj kdo ne sme narediti, in ne, kaj kdo mora narediti.
 
Smatram, da sem kot predsednik (v septembru 2008) predal sorazmerno čisto situacijo s transparentnimi usmeritvami sanacijskega programa, za izvajanje katerega sem skrbel tudi v zadnjih dveh sezonah, tako, da je sanacijski program potekal vzporedno in je lahko v naslednji sezoni še vedno uspešno zaključen, če Olimpija uspe odplačati še zadnjo tretjino svojih po dogovorni poravnavi opredeljenih obveznosti. Sanacijski program KK Union Olimpija je bil delo celotnega UO in ne nekega posameznika (ni bil Rajgljev. Župevčev ali Ježev ), kot so nekateri zelo radi prikazovali v medijih. Moram se res še enkrat zahvaliti takratni sestavi UO, ki je opravila skupaj s takratnim direktorjem Rajgljem pomemben korak, ki bi KK Union Olimpijo lahko pripeljal do ponovnega vzpona, vendar pa je pripeljal, kot je videti sedaj do podaljšanja agonije KK Union Olimpije."


Avtor: KZS/Union Olimpija
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011