24.03.2010 / Liga Telemach

Tako so obljubili trenerji, ki so svoje cilje v Ligi Telemach za prvaka predstavili na novinarski konferenci v ljubljanskem City hotelu. Vsi so bili mnenja, da se bo za štiri polfinalne vstopnice v tej sezoni bil trd boj in, da vse skupaj glede na konkurenco čaka veliko dela. Ne pozabite, sedem tekem Lige Telemach za prvaka si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na TV Slovenija!

FOTOGALERIJA Z NOVINARSKE KONFERENCE

VSI LJUBITELJI KOŠARKE SI BOSTE LAHKO V NEPOSREDNEM PRENOSU NA TV SLOVENIJA 2 OGLEDALI 7 TEKEM LIGE ZA PRVAKA, TRI POLFINALNE DVOBOJE (V KOLIKOR BO ODIGRANA 3. TEKMA) IN VSE TEKME VELIKEGA FINALA.

IZJAVE TRENERJEV PRED ZAČETKOM LIGE ZA PRVAKA

 Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:

"Pred nami je še ena liga med za nas mnogimi letos, v kateri nas zanima le prvo mesto. Liga Telemach za prvaka je zelo močna, saj slabih tekmecev ni, poleg tega pa bodo vsi proti nam še dodatno motivirani. Zaenkrat se pripravljamo le na tekmo 1. kroga proti Zlatorogu, kjer je gostovanje vedno težko. Teh nekaj dni smo porabili za sanacijo poškodb, saj Sašo Ožbolt ni treniral veliko, udarec pa sta dobila tudi Pawel Kikowski in Vlatko Ilievski."


 Miro Župevec, direktor Krke:

"Cilji naše ekipe so bili jasni že pred sezono, to je najmanj drugo mesto v Ligi Telemach za prvaka in končno finale, kljub nekaj pretresom v igralskem kadru in tudi v vodstvu pa se ti cilji ne spreminjajo. Igralci so skoraj vsi zdravi, vrača se tudi Jure Balažič, ki opravlja zadnje preglede in za katerega zaenkrat še ne vemo, ali bo lahko nastopil v soboto."


Ivan Sunara, trener Heliosa:

"Naš cilj je finale in glede na konkurenco v Ligi Telemach za prvaka nas čaka veliko dela in obilica zanimivih tekem. Na žalost se preveč ubadamo s poškodbami, čeprav čas dela za nas. Jure Močnik je že začel igrati, Vjekoslav Petrović še ne, Dejan Delić je nekje med počitkom in treniranjem, Sanel Bajramlić pa je še poškodovan. A do zdaj nismo jokali, tako da tudi odslej ne bomo, naredili pa bomo vse, da pridemo v finale Lige Telemach, katere favorit je Union Olimpija."


Edi Dželalija, trener PRO-TEK Zasavja:

"Ekipa PRO-TEK Zasavja je nekakšno presenečenje dozdajšnjega dela Lige Telemach, kar mi je zelo všeč. Cilj je z uvrstitvijo v ligo za prvaka dosežen, a bomo poskušali ponoviti dobre igre, priti do dobrih rezultatov, zmagati na vsaj pol tekmah, obenem pa tudi razvijati igralce za naslednjo sezono. Težav s poškodbami nimamo."


Predrag Jačimović, trener Parkljev:

"Najpomembnejše je, da nadaljujemo z dobrimi igrami, da mladi igralci pokažejo karakter ter, da se ne zadovoljijo s tem kar imamo zdaj. Imamo rezerve, predvsem pri mladih Aldinu Deliću in Mateju Luznarju. Poskušali se bomo enakovredno kosati z vsemi, igrati dobro in zmagovati. Poudaril bi tudi, da sem zelo zadovoljen s sojenjem v Ligi Telemach, saj ni favoriziranja nobenih ekip, kar je za ligo zelo dobro."


Miro Alilović, trener Geoplin Slovan:

"Pri Geoplinu Slovanu si vedno postavljamo visoke cilje, kar je prav. Liga Telemach je zelo izenačena, v rednem delu je večkrat odločala ena sama žoga in tudi tu bo vsaka tekma odločala o potnikih v polfinale. Liga je tudi test za naše mlade igralce, da pokažejo, če so sposobni uvrstitve v polfinale, kar je tudi naš cilj. Zaenkrat sta še vedno poškodovana Zoran Dragić ter Jaka Blažič in upam, da bo vsaj eden izmed njih lahko igral že prihodnji teden."


Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Vsi zdaj začenjamo znova in vsi imamo v izjemno izenačeni Ligi Telemach visoke ambicije. V Laškem smo si tudi tokrat postavili visoke cilje, ki se niso menjali od začetka, to je uvrstitev v ligo NLB. Vsi naši košarkarji so zdravi, tako, da komaj čakamo, da se liga za prvaka začne."


Damjan Novakovič, trener Šentjurja:

"Osnovni cilj smo z uvrstitvijo v Ligo Telemach za prvaka dosegli, a se zdaj ne bomo sprostili, temveč bomo na vsaki tekmi igrali maksimalno in, če bomo na koncu sedmi, bomo zelo zadovoljni. Imamo kar nekaj težav s poškodbami, Anže Pelc je že končal sezono, Marcus Angelo Crenshaw še ni povsem pripravljen, Blaž Ručigaj bo počival še dva tedna, Edin Alispahič pa se je poškodoval v torek in zaenkrat še ne vem kdaj bo lahko nastopil."


SPORED LIGE TELEMACH ZA PRVAKA

STATISTIKA NAJBOLJŠIH POSAMEZNIKOV
STATISTIKA PO KLUBIH

REDNI DEL LIGE TELEMACH
LIGA ZA OBSTANEK

Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011