15.03.2010 / Liga Telemach

Košarkarjem Uniona Olimpije se je na zadnji dan prestopnega roka pridružil 212 cm visoki center Jure Lalić, ki se je ljubiteljem košarke vtisnil v spomin po dobrih igrah v Zadru, od koder je v minuli sezoni prestopil k Charleroiju, kjer pa se ni naigral. Pri ljubljanskem klubu bodo v Ligi Telemach lahko nastopili tudi mladinci Filip Petrović, Gezim Morina ter Erjon Kastrati.

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:

"Lalić je mlad, a že precej izkušen center, ki nam bo še kako prišel prav pod košem, kjer je v zadnjem času osamljen Gašper Vidmar. Zaradi dobro znane situacije smo sicer imeli pomisleke, a hkrati ocenili, da je okrepitev pod košem potrebna. Ker je igralec pokazal veliko željo po prihodu in bil hkrati popolnoma seznanjen s finančno situacijo v klubu, smo se odločili za to potezo. Lalić je iskal novo sredino, kjer bi ob solidni minutaži lahko napredoval in končal sezono, ki jo je začel letos v Belgiji, a v zadnjem času ni dobival dovolj priložnosti, zato se je tam s klubom sporazumno razšel. Verjamem, da smo z njim pridobili na kvaliteti in se bomo lažje spustili v boj za osvojitev Lige Telemach, kar je eden izmed naših ciljev sezone in od njega ne mislimo odstopati."
 
Jure Lalić (212cm, 1986) je svojo kariero začel v Makarski, ko so ga opazili pri Zadru, kamor je odšel med sezono 2003/2004. V Zadru je ostal kar šest sezon, statistično pa se je najbolj izkazal med leti 2006/2007, ko je v jadranski ligi dosegal 11 točk in imel 3,2 skoka na srečanje. Pred sezono 2008/2009 se je preselil v Belgijo v Charleroi na pobudo trenerja Dražena Anzulovića. V Belgiji je dosegal povprečno 6 točk in 2,8 skoka na srečanje v sezoni 2008/2009. V sezoni 2009/2010 je ob odhodu hrvaškega trenerja dobival vedno manj priložnosti, zato je s klubom dosegel dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja.
 
Pred nadaljevanjem se je okrepil tudi LTH Cast Mercator, ki bo zaigral v Ligi Telemach za obstanek. Ekipa Daliborja Damjanovića je močnejša za Bobana Tomiča, ki je v minuli sezoni igral za Postojno.
 
Boban Tomič je svojo športno pot začel na Jančah, v sezoni 2005/06 zaigral za drugo ekipo Uniona Olimpije, potem pa bil član še Hrastnika in Postojne, za katero je v minuli sezoni Lige Telemach povprečno zbral 6,2 točke, 1,8 skoka in 1,6 podaje na srečanje.
Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011