10.03.2010 / Liga Telemach

V sredo, 10. marca, je s položaja predsednika KK Olimpija Ljubljana odstopil Dušan Mitič. Ta je kot razlog za svoj umik navedel neuspešen izid sestankov z igralci članske ekipe, ki jih je skušal prepričati k prekinitvi bojkota treningov. V svoji odstopni izjavi je Mitič izrazil tudi željo, da predsedovanje kluba prevzame nekdo, ki bo imel močnejše argumente ter moč v teh recesijskih časih klub stabilizirati.

V najkrajšem možnem času se bo zbral upravni odbor kluba, ki bo sprejel odločitve glede nadaljevanja vodenja kluba. Klub sicer na operativnem področju nemoteno posuje dalje.
 
Odstopna izjava Dušana Mitiča:

"Z današnjim dnem nepreklicno odstopam z mesta predsednika upravnega odbora KK Union Olimpija.

Včeraj sem vložil svoje zadnje napore, da prepričam igralce, da nadaljujejo s treniranjem in igranjem. Govoril sem posamično s kapetanom Ožboltom ter igralci Ilievskim, Aleksandrovim, Bavčičem, Vidmarjem in trenerjem Zdovcom. Žal moji argumenti niso bili prepričljivi, tako da igralci nadaljujejo bojkot.

V zadnjem letu in pol sem si po svojih najboljših močeh, s strategijo razvoja kluba na dolgi rok, z osebnim prepričanjem in vplivom prizadeval, da bi KK Union Olimpija v prihodnje ponovno prevzela vlogo atraktivnega in prodornega kluba v regiji in Evropi, brez bremen preteklosti. Danes lahko ugotovim, da je ob številnih ovirah na tej poti svojo vlogo odigral tudi recesijski čas, ki se odraža v občutno manjših sredstvih, ki jih družbe namenjajo ne le športu, tudi kulturi, izobraževanju, donacijam. Zato menim, da je čas, da nekdo drug, ki bo imel močnejše argumente prevzame predsedovanje klubu.

Verjamem, da bo ta »drastična« poteza spodbudila tudi ostale deležnike v okolici, da bodo poenotili poglede, združili moči ter hitro pričeli z aktivnim reševanjem nastale situacije in da bodo tudi igralci razumeli možne posledice njihovega dejanja ter takoj pričeli s treniranjem.

Ostajam zvest privrženec KK Union Olimpija in vsem, ki ostajajo povezani s klubom ter igralcem želim, da se sedanje okoliščine čimprej uredijo."

Avtor: KZS/Union Olimpija
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011