21.02.2010 / Liga Telemach

V Košarkarskem klubu Helios Domžale so se v želji, da se krivulja rezultatov spet obrne navzgor, odločili za menjavo na trenerskem položaju. Dozdajšnjega trenerja Rada Trifunoviča bo do konca sezone z možnostjo podaljšanja zamenjal 51-letni Ivan Sunara, ki je sicer že stari znanec s slovenskih košarkarskih igrišč, za seboj pa ima pestro igralsko in trenersko kariero.

Kot trener je Sunara deloval v Mariboru, Zrinjevcu, Geoplin Slovanu, Širokem, Zagrebu, Franfurtu, Ciboni in Krki, enega največjih uspehov v svoji trenerski karieri pa je dosegel kot trener slovenske mlade reprezentance, s katero je leta 2004 osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu.

Pred novim domžalskim trenerjem je težka naloga, a hkrati velik izziv, saj si želi Helios v zadnjih 5 krogih izogniti zadnjemu mestu v NLB ligi, prav tako pa bo letos zelo zanimivo tudi tekmovanje v 2. delu slovenskega prvenstva, kjer bo Helios v izjemno izenačeni konkurenci še vedno ciljal vsaj na finale.

Z dosedanjim trenerjem Radom Trifunovičem so se v klubu sporazumeli, da še vedno ostane član kluba, saj na njega v prihodnosti še vedno računajo, se pa bo v sodelovanju s klubom  v prihodnjih mesecih izpopolnjeval in šolal (stažiral) v najboljših evropskih klubih pri vrhunskih trenerjih.
Avtor: KZS/Helios Domžale
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011