09.02.2010 / Mlajše kategorije

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na 13. redni seji potrdil šest novih selektorjev slovenskih reprezentanc. Članice bo leto dni vodil Boris Zrinski, mlajše člane Rade Mijanovič, mladince Aleksander Sekulič, mladinke Damir Grgič, kadete Dejan Mihevc, kadetinje pa Boštjan Kočar. Športni direktor članic bo Sergej Ravnikar, direktor pa Matej Avanzo.

ČLANICE
KVALIFIKACIJE ZA PREBOJ V DIVIZIJO A
Selektor Boris Zrinski:

"Glede na to, da je Damir Grgič letos zaseden z mladinsko reprezentanco smo se dogovorili, da jaz prevzamem članice. Skupina kvalifikacij za divizijo A je precej zahtevna, težka naloga pa nas čaka tudi zaradi tega, ker na prvih tekmah ne moremo računatu na igralke, ki bodo v tem času nastopile na mladinskem prvenstvu v Košicah. Upam, da se bomo uspeli dogovoriti z vsemi najboljšimi košarkaricami, da se bodo udeležile priprav in kvalifikacij."
 
Direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo:
 
"V letu 2010 smo se z žensko člansko reprezentanco želeli lotiti večje pomladitve, kar pa se je ob dejstvu, da se članske kvalifikacije za preboj v evropsko divizijo A časovno prekrivajo z mladinskim in kadetskim evropskim prvenstvom, na katerem prav tako sodelujeta slovenski selekciji, izkazalo za neizvedljivo. Tako smo se odločili, da Damir Grgič kot eden od glavnih kandidatov za selektorja članic letos ostaja z mladinkami, na mesto glavnega trenerja članic pa postavimo Borisa Zrinskega. Zrinski, Sergej Ravnikar kot športni direktor, Damir Grgič kot selektor mladinske, Boštjan Kočar kot selektor kadetske reprezentance, Dejan Mihevc kot vodja mlajših reprezentanc in moja malenkost bomo odslej sodelovali tudi pri projektu srednjeročnega razvoja ženske članske reprezentance, ki bo, sem prepričan, v prihodnosti dal rezultate, naš glavni cilj pa je žensko reprezentančno košarko znova dvigniti na višjo raven. Posebej bi želel izpostaviti tudi kolegialno potezo Borisa Zrinskega, ki je bil pripravljen prevzeti mesto selektorja ter hkrati sam dal vedeti, da želi delati na način, da že v letu ali dveh svoje mesto preda mlajšim kolegom."

MLAJŠI ČLANI (U20)
EP NA HRVAŠKEM (Zadar, 8. - 18. julij 2010)
Selektor Rade Mijanovič:

"Po lanskoletnem 13. mestu in predlanskem 14., si želimo narediti korak naprej, kar je uvrstitev v drugi del evropskega prvenstva. Padli smo v zelo težko skupino, kjer sta poleg gostiteljev še reprezentanci Španije in vedno kakovostne Nemčije, tako, da bomo mogli za kaj več odigrati res kakovostno. V kolikor bi se uspeli uvrstiti v drugi del menim, da lahko po dveh letih, ko smo lovili priključek z evropskim vrhom, naredimo nov korak naprej."

MLADINCI (U18)

EP V LITVI (Vilna, 22. julij - 1. avgust 2010)
Selektor Aleksander Sekulič:

"Žreb za evropsko prvenstvo se mi zdi ugoden in zanimiv, saj igramo z reprezentancami, ki razen Litve ne sodijo v sam vrh, kar je dobro za začetek prvenstva. V kolikor nam bo uspelo zbrati najboljše fante te generacije, se lahko nadejamo dobrega rezultata, želje pa niso prevelike, če rečem, da se lahko uvrstimo med osem najboljših ekip. To nam mora biti osnovni cilj, seveda pa je vse jasno od zasedbe igralcev, ki so del nadarjene generacije z izjemnimi posamezniki. Mislim, da lahko naredimo boljši rezultat kot v prejšnjih letih."

MLADINKE (U18)
EP V KOŠICAH (29. julij - 8. avgust 2010)
Selektor Damir Grgič:

"To, da sem spet izbran za selektorja mladinske vrste, si štejem v veliko čast, obenem pa se zavedam odgovornosti in dejstva, da je konkurenca v diviziji A veliko močnejša kot je bila lansko leto v diviziji B. Z žrebom ne morem biti niti najmanj zadovoljen, saj smo iz vsakega kakovostnega bobna dobili najtežjega tekmeca, kar pa ne pomeni, da se ne bomo dobro pripravili, poskušali presenetiti favorite in se obdržati v diviziji A, kar je tudi poglaviten cilj v letu 2010. Verjamem, da imamo nadarjeno generacijo, ki lahko to tudi stori."
 
KADETI (U16)
EP V ESTONIJI (Talin, 5. - 15. avgust)
Selektor Dejan Mihevc:

"Za nami sta že dva močna mednarodna turnirja, na katerih so fantje pridobili pomembne mednarodne izkušnje, ki nam bodo zagotovo koristile v nadaljevanju. Na samem prvenstvu smo si kot cilj zadali preboj v A divizijo, kar pa bo vse prej kot lahko. Do prvenstva bomo morali zato še veliko narediti, a verjamem, da nam bo tudi uspelo.

KADETINJE (U16)

EP V MAKEDONIJI (Skopje, 12. - 22. avgust 2010)
Selektor Boštjan Kočar:

"Pri najmlajših kategorijah je težko ocenjevati konkurenco, saj se igralke šele prvič prikažejo na reprezentančnem nivoju. Vsak tekmec je lahko neznanka, moč reprezentanc pa ne gre meriti glede na rezultate članskih ekip, ki so lahko povsem drugačni. Kljub vsemu imamo v naši skupini stare znanke, sajo smo se z Dansko in Luksemburgom pomerili že lansko leto in leto poprej, tako da je želja, da se uvrstimo v drugi krog evropskega prvenstva in se poskušati boriti za preboj v divizijo A."
Avtor: KZS/Anže Blažič
08.06.11 / Košarka od tu in tam

LEO klub Kamnik organizira dobrodelni košarkarski turnir v trojkah,...

27.05.11 / Košarka od tu in tam

Slovenski trener Tomo Mahorič, tudi nekajkratni pomočnik...

19.05.11 / Košarka od tu in tam

ProBasketball Camp ponuja odlično pripravo z vrhunskimi trenerji...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011