19.01.2010 / Liga Telemach

Nacionalna antidoping komisija je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije in Košarkarsko zvezo Slovenije v decembru 2009 na dveh tekmah Lige Telemach izvedla dve antidopinški kontroli, od katerih je bil na eni pozitiven košarkar Luke Kopra Ivan Držić. 26-letni center je bil na A testu pozitiven na THC, zaradi česar se ga kaznuje s prepovedjo nastopanja na vseh tekmovanjih v okviru Košarkarske zveze Slovenije za dobo treh mesecev.

Držić je jemanje nedovoljenih poživil priznal, zato test B ni potreben, spet pa bo lahko zaigral 18. aprila 2010.

Izjava Ivana Držića:

"Zgrožen sem nad svojim dejanjem in mi je zelo žal, da sem naredil kar sem. Vsaka šola nekaj stane, ljudje se največ naučimo iz lastnih napak in to bom moral tudi storiti. To je slab zgled za mlajše igralce, za katere upam, da nedovoljenih poživil ne bodo jemali. Sam zagotovo te napake ne bom ponovil, jemanje nedovoljenih poživil ni del mojega življenja, kar sem pripravljen v nadaljnjem delu moje kariere tudi dokazati."

Uradna izjava kluba:
 
"Dejanje Ivana Drzića nas je pretreslo. Suspenz je prišel ob nepravem času. Ivan v letošnji sezoni igra zelo dobro in je pomemben člen naše ekipe. Absolutno pa se strinjamo s kaznijo KZS in ostro obsojamo takšna in podobna dejanja! Seveda Ivana čaka tudi kazen, ki je v skladu s pravilnikom našega kluba. Upamo, da bo članska ekipa KK Luke Koper kljub tej slabi novici še naprej dobro igrala in nadaljevala na poti k cilju - za nas je to obstanek v Ligi Telemach. Ivanu pa želimo, da se bo iz te zgodbe veliko naučil in razmislil po kakšni poti želi nadaljevati svojo košarkarsko pot."

Od leta 2002, ko je bil s strani ULEB-a testiran in pozitiven košarkar Krke James Brewer, je bil pozitiven le še Dwayne Lee (Union Olimpija - 2007).
 
Košarkarska zveza Slovenije ostro obsoja vsakršno jemanje nedovoljenih poživil in bo kršitelje vedno ustrezno sankcionirala.
Avtor: KZS/Anže Blažič
10.06.11 / Liga Telemach

Le še ena tekma je ostala do konca te sezone Lige Telemach in dobili...

10.06.11 / Liga Telemach

Kljub temu, da je bila že sobotna druga tekma finala Lige Telemach...

09.06.11 / Liga Telemach

Polzela. Tonči Mašina v prihajajoči sezoni ne bo sedel na...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011