29.11.2006 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Ljubljana - Kot bržčas že veste, smo si pred 16. Dnevom slovenske moške košarke, ki ga bo 26. decembra gostila Škofja Loka, za enega glavnih ciljev zadali nalogo, da se čim bolj osredotočimo na prihodnost slovenske košarke, torej na prihajajoče rodove. V sklop te usmeritve smo k sodelovanju prek posebnega natačeja povabili tudi mlade umetnike.

V sodelovanju z revijo PIL smo tako pripravili natečaj umetniških del, povezanih z motivom Saša Ožbolta, košarkarja slovenske reprezentance in Uniona Olimpije, ki si je pred kratkim še drugič v dobrem letu huje poškodoval koleno. Ker je Ožbolt brez kančka dvoma eden od glavnih zvezdnikov slovenske košarke in ker je košarkarskim navdušencem dobro znan tudi kot izjemna osebnost, smo se ga odločili podpreti pri vrnitvi na igrišča prav prek umetnij, ki jih lahko do petka, 15. decembra prispevajo osnovnošolci (lahko pa tudi še mlajši).

Vsa dela, ki jih lahko pošljete na naslov Košarkarska zveza Slovenije, Leskoškova 12, 1000 Ljubljana (več informacij na matej.avanzo@kzs.si), bomo marljivo zbirali, nato pa z Ožboltovo pomočjo zbrali nekaj najbolj izvirnih in jih, jasno, tudi pošteno nagradili. Pet umetnikov bo dobilo po dve vstopnici za prireditev Dan slovenske moške košarke, eden pa bo za spomin dobil originalni dres Saša Ožbolta, ki ga je imel primorski "ostrostrelec" oblečenega na letošnjem svetovnem prvenstvu na Japonskem.

 

Dan SLO košarke

 

Avtor: Matej Avanzo
25.12.06 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Škofja Loka - Marko Milič, najboljši košarkar Uniona Olimpije v...

22.12.06 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Ljubljana - Med tednom se je iztekel natečaj osnovnošolskih...

22.12.06 / DAN SLO KOŠARKE 2006

Škofja Loka - Z velikim veseljem se je na naše vabilo na 16. Dan...

 
Košarkarska zveza Slovenije / Leskoškova 12, Ljubljana / kzs@kzs.si
Vse pravice pridržane / 2000 - 2011